Blog

Főoldal > Blog
A legjobb magyar kávépörkölők: zamatos feketék hazai műhelyekből

A legjobb magyar kávépörkölők: zamatos feketék hazai műhelyekből

A kávé fanatikusok pontosan tudják, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy ízetlen kávé fogyasztására fecséreljük. Szerencsére ma már itthon is sok helyen kaphatunk első osztályú speciality kávékat és egyre több a kiváló magyar kávépörkölő, akik műhelyéből ízben, aromában és frissességében tökéletes kávébabok kerülnek ki.

Hogyan készül a tökéletes forró csoki?

Hogyan készül a tökéletes forró csoki?

Egy hideg téli napon nincs is annál szívet melengetőbb, mint egy bögre gőzölgő forró csokival feldobni a napot. Azonban a tömény csokis finomság a jobb időben is igazi ínyencség.

A tökéletes tejhabosítás titkai

A tökéletes tejhabosítás titkai

A tejhabnak igazi varázsa van. Lágyan öleli körbe a zamatos feketéket, melegséget és nyugalmat kölcsönöz. Fehér pompába öltözteti az eszpresszókat, hogy aztán olyan különlegességeket kortyolhassunk, mint például a cappuccino vagy a latte. Cikkünkben most a tejhabosítás fortélyait fogjuk körbejárni. Megnézzük, milyen tejből érdemes elkészíteni a legjobb habot?

Cold brew: hűs élvezet a legforróbb napokra

Cold brew: hűs élvezet a legforróbb napokra

A nyári hónapok beköszöntével, ahogy a melegebb ruhák a szekrény mélyére kerülnek, a forró kávé élvezetét is szívesebben cseréljük jegesebb ízkalandokra. A cold brew az utóbbi időben különösen népszerű lett egyedi karakterével.

A legjobb kávézacc felhasználási tippek kávéimádóknak

A legjobb kávézacc felhasználási tippek kávéimádóknak

A kávé egyike a legkedveltebb italoknak a világon. A kávé szerelmeseinek jóvoltából elképesztő mennyiségű kávézacc termelődik, melynek nagy része hulladékként végzi.

 Kávékapszula fajták: érdekességek kávéimádóknak

Kávékapszula fajták: érdekességek kávéimádóknak

A kávékapszulák virágkorukat élik, ami nem is csoda, hiszen könnyen és gyorsan elkészíthetők, emellett minőségi kávét, gazdag ízvilágot rejtenek. A gyártók emiatt sorra jönnek ki újabb és újabb különlegességekkel, hogy meghódítsák a kávézás szerelmeseinek szívét. Ráadásul az olykor egészen egyedi színben pomázó kapszulák még szemet gyönyörködtetőek is, sok konyha ékességei.

A kávé koffeintartalma: tények és tévhitek

A kávé koffeintartalma: tények és tévhitek

A kávéfogyasztás a legtöbb embernél hamar mindennapos szokássá válik. Eleinte még lehet, hogy csak egy-egy csészével fogyasztunk belőle, de ennek száma nagyon gyorsan képes megnőni. Elsősorban a kávé koffeintartalmának élénkítő hatása, másrészt a hosszú munkanapok megszakításának lehetősége miatt.

Hosszú kávé avagy cafe lungo: így készítsd el!

Hosszú kávé avagy cafe lungo: így készítsd el!

A kávézás kultúrája több száz éves történelemre tekint vissza. Az emberek már jóval a 21.század ezelőtt felfedezték áldásos élénkítő hatását, egyedi illatát és ízét. Nem csoda, hogy a kávézás meghódította a világot, és ebből fakadóan az sem, hogy ahány ország, annyiféle elkészítési mód terjedt el. A leggyakoribb kávé típusok közé tartozik például az espresso vagy cappuccino is, de igen népszerű a hosszú kávé is.

Cikória kávé, avagy a koffeinmentes illúzió

Cikória kávé, avagy a koffeinmentes illúzió

A kávéfogyasztás nem csak egy “funkcionális” szokás. Sokkal inkább egy élmény, ami során megszakítjuk a mindennapos munka fáradalmait, beszélgetünk a barátainkkal, kollégáinkkal és kikapcsolódunk. Aki ismeri ezeket a pillanatokat, azt is tudja, hogy a napi koffeinbevitel így hamar az egekbe szökhet és hosszú távú problémákat okozhat a szervezetre nézve. Általában ilyenkor kerülnek előtérbe az olyan alternatív megoldások, aminek a cikória kávé is számít. A név azonban megtévesztő lehet, lássuk is, hogy miért!

Americano: nem csak egy hígított kávé

Americano: nem csak egy hígított kávé

A II. Világháború ideje alatt Olaszországban állomásozó amerikai katonák hagyatékaként terjedt el az “amerikai kávé” vagyis az Americano. Azóta bejárta a világot ez a kávékülönlegesség.

Nyírségből a Fővárosi top bárokig! Interjú Hankószki Mike-kal

Nyírségből a Fővárosi top bárokig! Interjú Hankószki Mike-kal

Hankószki Mike a Turai Botaniq Kastély bartendere, bártender bajnok aki a magyar bartender közösség aktív tagja. Következzen a vele készült interjú, amiből megismerheted a sztoriját!

AeroPress kávéfőző: forradalom az otthoni kávékészítés terén

AeroPress kávéfőző: forradalom az otthoni kávékészítés terén

Az AeroPress kávéfőző ötlete egy zseniális mérnök-feltaláló fejéből pattant ki - akinek a sors fintoraként korábban semmi köze sem volt a kávékészítéshez. Az Aeropress a kezdeti idegenkedés után gyorsan meghódította mind a szakmai, mind a laikus közvéleményt.

Pumpkin Spice Latte részletes recept

Pumpkin Spice Latte részletes recept

Ősz, színes falevelek, szürkeség és hideg idő. De mit jelent ez a baristák számára? Elbúcsúzunk a szezonális, jeges italoktól, ici-picit melegebbre gőzöljük a tejet és felturbózzuk a tea és forró csoki kínálatunkat. De van valami olyan lélekmelengető, idényszerű ital, amely az egész világot meghódította! A sütőtökös tejeskávé! A pumpkin spice latte az elmúlt néhány évben az egész kávépiacot lefedte és már specialty berkekben is van alternatívája.

Ír kávé verseny 2021

Ír kávé verseny 2021

A napokban megrendezett Whisky Show keretein belül megrendezésre került az Első Ír Kávé amatőr verseny. A versenyzők feladata volt, az ír kávé újragondolt változatát bemutatni, és új köntösben tálalni.

Borfajták: 10 magyar bor, amit ismerned kell

Borfajták: 10 magyar bor, amit ismerned kell

A magyar borok rendkívül sokszínűek, szinte minden borstílus megtalálható kis hazánkban. Ez többek között Magyarország remek fekvésének és a szőlőtermesztésre tökéletesen alkalmas időjárásnak köszönhető. Ha az átlag embert megkérnénk, hogy soroljon fel pár híres magyar borfajtát, akkor a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér vagy az Irsai Olivér nevét biztosan hallanánk.

Filteres kávé: minden amit tudnod kell róla

Filteres kávé: minden amit tudnod kell róla

A specialty kávézók megjelenésével a filteres kávé reneszánszát éli. A szakmában az egyik legizgalmasabb kérdés, hogy melyek a legjobb technikák és eszközök a tökéletes csésze kávé elkészítéséhez. A filteres módszer nem csak a profiknak való: már kezdő kávékészítők is remek italt készíthetnek vele. Ez a cikk egy átfogó útmutató mindenkinek, aki filteres kávét szeretne készíteni.

Szüksége van egy bármixernek nyelvtudásra?

Szüksége van egy bármixernek nyelvtudásra?

Manapság nagyon népszerű szakmának számít a bármixer szakma. Mennyire szükséges hozzá manapság a nyelvtudás? Cikkünkből kiderül!

Szüksége van egy baristának nyelvtudásra?

Szüksége van egy baristának nyelvtudásra?

Hát igen, ez egy olyan téma, amit kevesen szeretnek meglovagolni, de mégis muszáj lenne!

Koffeinmentes kávé: lehet-e igazán jó? Lerántjuk a leplet!

Koffeinmentes kávé: lehet-e igazán jó? Lerántjuk a leplet!

Remegő kezek, szívdobogás és feszültség: szinte minden kávérajongó találkozott már a koffeintúladagolás jellegzetes panaszaival. Mit kell tudni a koffeinmentes kávéról? Cikkünkből mindent megtuidhatsz!

A ristretto

A ristretto

Espresso, Lungo, Café Latte, Cappuccino - a kávé készítésének ezen módjait mindenki ismeri. De kevesen tudják pontosan, hogy mi az a ristretto, hogyan kell elkészíteni és mi a különbség nagytestvéréhez, az espressohoz képest. A cikkből mindez kiderül.

Az ember a Singapore Sling mögött

Az ember a Singapore Sling mögött

A Singapore Sling történetének főszereplője egy igazi népmesei hős, aki szegény legényként kezdi, kiállja a próbákat, és örökre beleírja magát a koktélok történelemkönyvébe. A mindez valamikor a múlt előtti század elején kezdődik egy aprócska szigeten.

Egy eszköz amiről keveset beszélünk: Knockboxok. Valamint mit csináljunk a kávézaccal?

Egy eszköz amiről keveset beszélünk: Knockboxok. Valamint mit csináljunk a kávézaccal?

A szakmabeliek minden fontos eszközről szót ejtenek, legyen az az őrlő, a kávégép vagy a tamper. Szeretünk receptúrákról, vízkeménységről értekezni, de elsiklunk az alapvető dolgok felett, amelyekből hatalmas kínálat van, és egy kezdőnek nehezére eshet a választás.

Singapore Sling koktél - Történet és recept

Singapore Sling koktél - Történet és recept

Ha egy vendégem szeretne valami újat kipróbálni, amivel szívesen kilépne a sötét triád (Mojito, Piña Colada, Aperol Spritz) árnyékából, általában egy Raffles Singapore Slinget javaslok neki. Ebben a több, mint 100 éves klasszikusban ugyanis minden benne van, amit annyira szeretünk a fenti koktélokban.

A jegeskávé hódítása - különleges receptekkel

A jegeskávé hódítása - különleges receptekkel

A jegeskávé népszerűsége az elmúlt években robbanásszerűen növekszik. Frappé, fredo, frappuccino és még sorolhatnánk: a jeges kávéitalok végtelen variációjával találkozhatunk. Cikkünkben elmeséljük, hogy honnan indult és hogyan terjedt el a jegeskávé őrület, és azt is megtudhatod, hogy a világ melyik táján hogyan isszák. Természetesen a különleges jegeskávé receptek sem maradhatnak ki!

French Press használata és tudnivalók

French Press használata és tudnivalók

Aki szereti a testes és ízes kávét, annak a French Press a megfelelő kávéfőzési módszer. Mivel a french press kávéfőző nem forrásban lévő vízzel dolgozik, ezért elkerülhető a kávé szemcsék leforrázásakor keletkező keserű íz. A cikkben leírjuk, hogy hogyan készítsd el a tökéletes french press kávét, de ezen kívül szó lesz arról is, hogy milyen kávét válassz, mik a French Press módszer előnye és hátrányai, valamint tanácsokat adunk a megfelelő kávéfőző kiválasztásához is!

A kávépörkölés folyamata és stílusok

A kávépörkölés folyamata és stílusok

Milyen kávépörkölési stílusok léteznek? Mi történik a kávészemekkel a pörkölés során? Cikkünkből most mindent megtudhatsz!

Mi alapján érdemes Barista iskolát választani? Rebeka elmondja!

Mi alapján érdemes Barista iskolát választani? Rebeka elmondja!

Először is szeretnénk megköszönni jelenlegi diákunknak, Rebekának a bizalmat, és hogy minket választott! Milyennek látta Rebeka a tanfolyamot? Hasznos olvasmány következik mindenki számára!

MEGJELENT: A Barista Kézikönyv

MEGJELENT: A Barista Kézikönyv

Megjelent a Bestmixer iskola legújabb barista könyve, amit ezúton szeretnénk egy kis leírással bemutatni az érdeklődőknek. A Bestmixer iskolában, nagyon komoly hangsúlyt fektetünk a barista oktatásra. Egyedülálló gépparkkal rendelkezünk, a legmodernebb eszközökkel, saját pörkölésű kávéval és kizárólag a barista oktatáshoz kialakított termekkel. Természetesen az a célunk, hogy a tanfolyam résztvevőit a lehető legjobban felkészítsük, megtanítsuk erre az izgalmas szakmára

Az újratölthető kávékapszula: vajon jó megoldás?

Az újratölthető kávékapszula: vajon jó megoldás?

Az újratölthető kávékapszula egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kapszulás kávéfőző tulajdonosok körében. Nem csoda, hiszen ha megnézzük a kapszulás kávé árát, és belegondolunk abba az elképesztő mennyiségű szemétbe, amit termelünk, egy idő után teljesen jogosan merül fel az igény valamilyen ésszerű alternatívára.

PORTOBELLO ROAD GIN NO. 171 - Egy kis Gin történelem

PORTOBELLO ROAD GIN NO. 171 - Egy kis Gin történelem

Londonban, a Portobello road 171-es szám alatt található a hírhedt Portobello Star bar, ami többek közt arról nevezetes, hogy itt található a város második legkisebb múzeuma, a „ginstitute” (gintézmény), ami London legkisebb réz lepárlóüstjének, a „Coppernicus”-nak ad otthont.

Hogyan zajlik az oktatás a COVID alatt?

Hogyan zajlik az oktatás a COVID alatt?

Sok jelentkező és beiratkozó kérdezi tőlünk, hogyan befolyásolják nálunk az oktatást a koronavírussal kapcsolatos információk?
Szeretnénk mindenkit megnyugtatni és választ adni az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

A kávé tárolása helyesen: így csináld, hogy megőrizd a fantasztikus aromát!

A kávé tárolása helyesen: így csináld, hogy megőrizd a fantasztikus aromát!

Aki csak kicsit is szereti a jó kávét bizonyára már találkozott azzal az elszomorító helyzettel, hogy az idő múlásával kedvenc kávéja elveszti finom aromáját. Oda a crema is, és a fantasztikus ízek, illatok.

A kávékóstolás művészete

A kávékóstolás művészete

Nem gondolnánk, hogy a kávékóstoló is egy szakma, és méghozzá nem is olyan egyszerű, mint hinnénk! Igen kifinomult ízléssel és érzékekkel ellátott ember lehet. Az ízlelés, a szaglás, az érzés, mind közrejátszik a kóstolásnál.

 

A leggyakoribb kávéfajták, kávétípusok elkészítése, jellemzői

A leggyakoribb kávéfajták, kávétípusok elkészítése, jellemzői

Az espresso, vagy ahogy gyakran emlegetjük, presszókávé mindenki számára ismerős. De tudod-e, hogyan készül például a doppio, milyen egy jóízű americano kávé, és hogy zajlik egy vérbeli olasz cappuccino készítése? Cikkünkben összefoglaljuk a legnépszerűbb kávétípusok jellemzőit.

Mire jó a bitter? Így készítsd el otthon!

Mire jó a bitter? Így készítsd el otthon!

Mire jó, mire használjuk? Hogyna készítsd el otthon? Olvasd el cikkünket és mindent megtudsz a bitterről!

A pincér feladatai. Milyen a jó pincér?

A pincér feladatai. Milyen a jó pincér?

A pincér, más néven felszolgáló az egyik legfontosabb csavar a vendéglátás gépezetében. A felszolgálás, bár nagyon fontos, csak egy a pincér feladatai közül. Egy jó pincér számára a legfontosabb a vendég elégedettsége.

Mi az a barista? A barista jelentése, a barista feladatai

Mi az a barista? A barista jelentése, a barista feladatai

Aki nem tudja, mit jelent a barista, akár a bartenderrel is összetévesztheti, pedig mára ez a két szakma egyértelműen különvált. A barista feladatai sokrétűek, ezért a barista állás betöltéséhez bizonyos képességek elengedhetetlenek.

A pincér feladatai - Milyen a jó pincér?

A pincér feladatai - Milyen a jó pincér?


A pincér, más néven felszolgáló az egyik legfontosabb csavar a vendéglátás gépezetében. A felszolgálás, bár nagyon fontos, csak egy a pincér feladatai közül. Egy jó pincér számára a legfontosabb a vendég elégedettsége.

II. Hungarian Barista Challenge Győr és I.Gerilla Art Győr barista verseny

II. Hungarian Barista Challenge Győr és I.Gerilla Art Győr barista verseny

A Szomszéd bár és a BestMixer iskola jóvoltából Idén 2. alkalommal rendezték meg Győr belvárosában a barista challenge-t és 1.alkalommal a gerilla art-ot.
A verseny nem nevezhető hétköznapi versenynek már csak azért sem mert augusztus utolsó vasárnapján tartották meg.

A „tiltott” kávé

A „tiltott” kávé

A kávé felfedezése sokféle vitára adott okot vallási, orvosi és politikai körökben a 16. századi Arábiában. A kávé hatásával kapcsolatban többféle elképzelésük volt akkoriban a vezetőknek és törvényhozóknak.

Mixer tanfolyam a BestMixer Iskolában - Mit jelent, hogy tanulj a legjobbaktól?

Mixer tanfolyam a BestMixer Iskolában - Mit jelent, hogy tanulj a legjobbaktól?

A BestMixer iskolahálózat nagy hangsúlyt fektet oktatói szakmai felkészültségére ezért ahol lehet megmérettetjük az oktatóink tudását és részt veszünk hazai és nemzetközi szakmai továbbképzéseken is.

Lesz egy Mojito?!

Lesz egy Mojito?!

A havannai La Bodeguita del Medio bárjában készítették el először a világ egyik legnépszerűbb koktélját, ráadásul Ernest Hemingway is tekintélyes mennyiségű Mojitot fogyasztott el itt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a bekeretezett papírdarab, amelyen az író aláírásával ellátott mondat olvasható: „My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita.”

Az Angostura bitter címkéje és ami mögötte van

Az Angostura bitter címkéje és ami mögötte van

Az Angostura bitter szinte az összes bárpultban megtalálható az egész világon. Hatalmas sikerét egyrészt titkos összetevőinek köszönheti, másrészt annak, hogy egyedi palackja miatt egyből felismeri az ember. Nincs még egy olyan termék, aminek ilyen dizájnja lenne, mint az Angosturáé.

Flairtending:, Flair Bártender az Akrobata Bármixer

Flairtending:, Flair Bártender az Akrobata Bármixer

Minden olyan szakmában, ahol emberekkel kell foglalkozni, vannak olyanok, akik kreatív energiájukat a vendég szórakoztatására használják fel. Gondoljunk csak a tésztát feldobó pizzaszakácsra, a gombócokkal zsonglőrködő fagyiárusra, a táncoló gyrososra, vagy a chai teát maga körül forogva töltő utcai árusra.

Huszonegy százezred százalék - Stolichnaya Vodka

Huszonegy százezred százalék - Stolichnaya Vodka

Az orosz üzletember, Yuri Shefler egy teljesen átlagosnak számító tavaszi nap reggelén nem volt boldog. Először nem is értette, hogy ez mitől lehet, de aztán ahogy feltápászkodott, és visszapillantva meglátta az ágyában széthagyott női alsóneműket és az üres vodkás üvegeket, szép lassan összeállt a kép.

Flat white: nem cappuccino, nem is latte - mégis egyre népszerűbb

Flat white: nem cappuccino, nem is latte - mégis egyre népszerűbb

A flat white kávé egy speciális tejhab és az espresso (illetve a ristretto) nagyszerű elegye, ami nálunk is egyre népszerűbb.

Ikonikus Báreszközök – A Shaker

Ikonikus Báreszközök – A Shaker

Arról már volt szó a blogon, hogy miért fontos gondosan megválaszatani a felszerelésünket. Most itt az ideje, hogy közelebbről is megismerkedjünk ezekkel az eszközökkel.

Mire kell figyelni a kávécserje gondozása során?

Mire kell figyelni a kávécserje gondozása során?

Sok kávéimádóban felmerülhet, hogy milyen jó lenne egy saját, otthon nevelt kávécserje termését elfogyasztani. Cikkünkben összegyűjtöttük a kávécserje gondozása, szaporítása és termesztése kapcsán az összes fontos tudnivalót.

Karrier az Óceánon avagy bársegédből- a barmanager pozícióig! - INTERJÚ

Karrier az Óceánon avagy bársegédből- a barmanager pozícióig! - INTERJÚ

Interjú Hajdinák Dáviddal a BestMixer iskola volt tanítványával!

A kotyogós kávéfőző: igazi retró kávé készítése

A kotyogós kávéfőző: igazi retró kávé készítése

Ahány ház, annyi szokás - tartja a mondás, és ez a kávézásra éppúgy igaz. Az olaszok nagy eszpresszó fogyasztók, egy jó fekete kotyogós kávét még ők sem utasítanak vissza, ahogyan a magyar kávéfogyasztók sem.

Cibetmacska kávé: a világ legdrágább kávéja macskaürülékből készül

Cibetmacska kávé: a világ legdrágább kávéja macskaürülékből készül

A világ egyik legdrágább kávéja a cibetmacska kávé, hivatalos nevén a Kopi Luwak. Ezt a kávét sokan a Bakancslista című, egyébként zseniális filmből ismerhetik, amiben a Jack Nicholson és Morgan Freeman által alakított főszereplők is ittak belőle. De mitől olyan drága ez a kávé, hogyan készül, és mennyibe kerül valójában?

A kávé hatása szervezetünkre

A kávé hatása szervezetünkre

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a földön, ezért nagyon sokan vizsgálják az emberi szervezetre kifejtett hatását. Lehet olyan cikkeket olvasni, melyek szerint a kávé nagyon egészséges, olyat is, ami azt állítja, hogy igen csak káros. Az igazság valahol félúton van: vannak jó és rossz hatásai is a kávénak, ezeket foglaltuk össze cikkünkben.

Interjú Hegyi Olivérrel, a kínai Koktél és Flair Világbajnokság 3. helyezettjével

Interjú Hegyi Olivérrel, a kínai Koktél és Flair Világbajnokság 3. helyezettjével

Ne másokat győzz le, hanem saját magad!
Interjú Hegyi Olivérrel, a kínai Koktél és Flair Világbajnokság 3. helyezettjével

A nagy balatoni koktélhelyzet

A nagy balatoni koktélhelyzet

Néha egy mixeroktatónak is ki kell pihenni a változatos képességű diákok okozta édes fáradalmakat, úgyhogy gondoltam egyet, és leugrottam egy hétre a Balatonra, hogy megmártózzak gondtalan fiatalságom emlékeiben.

Mixer tanfolyam után saját vállalkozás? Olvasd el Dani sztoriját!

Mixer tanfolyam után saját vállalkozás? Olvasd el Dani sztoriját!

Mixer tanfolyam, óceánjárós munka, most pedig saját vállalkozás – interjú Danival, aki igazi „best” mixer lett néhány év alatt.

Arabica vagy Robusta? Melyik finomabb?

Arabica vagy Robusta? Melyik finomabb?

A kávéfajták két alapvető csoportját alkotja a robusta és az arabica kávé. Mi a különbség a kettő között, eldönthető-e, melyik a jobb, és melyiket érdemes inkább inni? Posztunkban ezekre és több, a témába vágó kérdésre is választ adunk, miközben az egyes kávéfajták képekkel is azonosíthatóak a szövegben.

Milyen bármixernek lenni egy luxushajón?

Milyen bármixernek lenni egy luxushajón?

Kíváncsi vagy, milyen bártendernek lenni egy luxushajón? Olvasd el Balázzsal készült interjúnkat, aki a Best Mixer Iskola egy volt tanulója!

Milyen az igazi Piña Colada? Íme a recept!

Milyen az igazi Piña Colada? Íme a recept!

Ki ne képzelte volna már el nyugdíjas éveit egy egzotikus szigeten, pálmafák között a tengerparton heverészve? Ehhez a fantáziához általában két dolog szokott társulni; hula szoknyában táncoló lányok vagy fiatal szörfös fiúk, valamint egy jókedvünk forrását biztosító, kókuszdióban hömpölygő ital. Ebben az írásban sajnos ez utóbbiról lesz szó.

Minden, amit a sommelier szakmáról tudni érdemes

Minden, amit a sommelier szakmáról tudni érdemes

A finom ételek, italok, jó borok világa sokakat csábít. Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a gasztronómia, a különböző gasztro-fesztiválok, gasztro-események.

Bátran állíthatjuk, hogy manapság divat a konyhaművészettel foglalkozni, divat borkóstolókra, fine dining, sőt akár Michelin csillagos éttermekbe járni, jó minőségű italokat fogyasztani. Nem véletlen tehát, hogy egyre többen választják maguknak a vendéglátás valamely szakmáját.

¡Por Cuba Libre!

¡Por Cuba Libre!

Már pár éve pultozok, de nemrég eldöntöttem, hogy tovább képzem magam. Nem is gondoltam volna, hogy a mixer tanfolyamon tanulunk koktéltörténelmet. Igazából nem is tudtam, hogy létezik ez a szó. Például itt van a kedvenc műszak utáni italom, a rum egy kevés kólával.

Hasonlítsunk össze 6 szakmát!

Hasonlítsunk össze 6 szakmát!

A fiatalok, az idősebbek, a tapasztaltak, és még a gyakorlatlanok is szívesen beszélgetnek arról, hogy vajon a több száz szakma közül melyik az, ami igazán jó, kellemes munkavégzés, biztos megélhetés, szóval egyszerűen jó „csinálni”. Nem győzünk válogatni az iskolák ajánlatai közül, millió lehetőségünk van! Az interneten rengeteg olyan cikket találunk, amelyek ilyen-olyan felmérés alapján készült statisztikákat mutatnak be nekünk, arról, hogy jelenleg például melyek a legkeresettebb, legnépszerűbb szakmák a mai korban. Én nem egy ilyen felmérésről szeretnék írni Nektek, hanem egy amolyan összehasonlítást hoztam. 

Minden, amit a bartender szakmáról tudni érdemes

Minden, amit a bartender szakmáról tudni érdemes

Szinte biztos, hogy kevés olyan ember van a bolygón, aki nem szereti a bárok színpompás világát, a színes, illatos, ízes italokat, koktélokat, az egyedülálló hangulatot. A bár, a bárpult általában a szórakozóhelyek központi részén helyezkedik el, ami nem véletlen: a bár és természetesen a bártender meghatározó szerepet tölt be egy vendéglátó egység életében, működésében legyen az akár egy zenés-táncos szórakozóhely, egy vidéki szálloda, egy folyami vagy óceánjáró luxushajó vagy éppen egy több Michelin-csillagos étterem.

Különlegességek a Bestmixer pultjából – Borli és Sörli

Különlegességek a Bestmixer pultjából – Borli és Sörli

Kevesen tudják, hogy milyen finom italokat lehet készíteni a sörből. Igaz önmagában is teljességgel fogyasztható. Mint a whiskyrajongók, úgy a sör rajongói is jobb szeretik magában fogyasztani a hőn áhított italukat, ám ez nem jelenti azt, hogy keverve nem lehet eladható ízvilágot varázsolni a jó minőségű sörből. 

Mixerbőrönd - 1. rész

Mixerbőrönd - 1. rész

Sok sok év telt el azóta, amióta elkezdtem foglalkozni ezzel a csodálatos – legalábbis csodálatosnak hitt – szakmával, a mixerkedéssel. 

Vannak szép és kevésbé szép, sőt pocsék emlékeim is, és még használhatnék cifrább jelzőket, de erre majd rájössz Te is.  

Ilyen egy koktélverseny Budva tengerpartján!

Ilyen egy koktélverseny Budva tengerpartján!

Áprilisban az a megtiszteltetés ért, hogy meghívtak egy Budvában megrendezésre kerülő koktélversenyre. Nagyon megörültem, hiszen még sosem voltam Budvában.

Mi szükséges egy mixer tanfolyamhoz?

Mi szükséges egy mixer tanfolyamhoz?

Ok, a cím alapján azt gondolod, hogy most arról fogok írni, hogy mi kell a jelentkezéshez. Neeeem!

Miért izgalmas a bármixer szakma?

Miért izgalmas a bármixer szakma?

A fiatalok, az idősebbek, a tapasztaltak, és még a gyakorlatlanok is szívesen beszélgetnek arról, hogy vajon a több száz szakma közül melyik az, ami igazán jó, kellemes munkavégzés, biztos megélhetés, szóval egyszerűen jó „csinálni”.

Tanulj a Bestmixernél a legjobb italokkal!

Tanulj a Bestmixernél a legjobb italokkal!

A BestMixer iskola elkötelezett híve a minőségnek, ami a mixer tanfolyam során használt alapanyagokban is visszaköszön.

Miért jó döntés a BestMixer Iskola?

Miért jó döntés a BestMixer Iskola?

Minden amit tudnod kell a döntéshez!

Olvasd el bejegyzésünket és dönts okosan :- )

Tudd meg mit nyújt Neked a Bestmixer iskola!

Tudd meg mit nyújt Neked a Bestmixer iskola!

Vajon miért választják egyre többen a Bestmixer iskola képzéseit?

Számunkra a legfontosabb a Te elégedettséged, hiszen a Te szempontjaid is, hogy közel legyen a képzés, rövid idő alatt elvégezhető legyen, és segítsünk neked az elhelyezkedésben. Ezt mi 100 %-osan teljesítjük. Hogy hogyan?

Miért őrült jó választás a Mixer+Barista kombinált képzés?

Miért őrült jó választás a Mixer+Barista kombinált képzés?

Kombinált tanfolyamok esetén mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért lenne jó különböző alap szakmák párosítása? Hiszen ahogy ezen cikkünk címében is a mixer a koktélokkal foglalkozik, a barista pedig a kávékkal.

7 vendégtípus - Rájuk ismersz? (2. rész)

7 vendégtípus - Rájuk ismersz? (2. rész)

Folytatjuk sorozatunkat a vendégtípusokról.

Te vajon találkoztál már valamelyikkel?

7 vendégtípus - Rájuk ismersz? (1. rész)

7 vendégtípus - Rájuk ismersz? (1. rész)

Tudd meg kikkel találkozhatsz a bárpultnál – avagy ismerd meg a különböző vendégtípusokat!

A bármixer a munkája során nagyon jó emberismerővé válik.

5 dolog, amire figyelj a vendéglátó iskola kiválasztásánál!

5 dolog, amire figyelj a vendéglátó iskola kiválasztásánál!

Gondolkodsz azon, hogy szakmát szerezz, esetleg külföldön is kipróbáld magad? Megvan már, hogy milyen szakmát szeretnél? Hogyan szeretnéd megtanulni? Mi alapján válassz iskolát?

Többek között ezekre, és még nagyon sok kérdésre ad választ újabb blogbejegyzésünk! Olvass tovább!

Vendéglátós vagy? Van egy szuper ajánlatunk!

Vendéglátós vagy? Van egy szuper ajánlatunk!

Éppen tanulod a vendéglátós szakmát?
Vagy már régóta benne dolgozol?

Van egy nagyon jó ajánlatunk, olvass tovább!