MI SZÜKSÉGES EGY MIXER TANFOLYAMHOZ?

Áprilisban az a megtiszteltetés ért, hogy meghívtak egy Budvában megrendezésre kerülő koktélversenyre. Nagyon megörültem, hiszen még sosem voltam Budvában.

Ok, a cím alapján azt gondolod, hogy most arról fogok írni, hogy mi kell a jelentkezéshez. Neeeem!

A jelentkezéshez csak Te kellesz! Én azt szeretném megosztani Veled, hogy ha elmész egy mixer tanfolyamra, mit kell hogy láss, mivel kell dolgoznod, hogyan és milyen körülmények között kell tanulnod.

Nézzükmeg, mi ez az 5 pont!

1. Látod a bárpultot?

Akkor ez már jó kezdet, jó helyen vagy, hiszen ez az oktatási helyszín legfontosabb berendezése! Most mosolyogsz? Hallottam már olyan mixer tanfolyamról, ahol iskolai padokon keverték a koktélokat, igazán nem lehet túl kényelmes, egy asztalon keverni, tudod, ezért is magasabb a bárpult kialakítása.

2. Italválaszték

Egy teljes mixer tanfolyamhoz, (ahol kb. 10-12 fő az átlag létszám) kb. 100-150 féle ital kell, hogy legyen a pultban. Számold csak össze, hogy mennyi italt kell megismernie, és elkészíteni egy leendő bartendernek! Egy 10 fős csoportnál, egy oktatási alkalommal, 30-40 koktélt készítetek el. És ez csak egy oktatási nap, a mixer tanfolyam pedig normál esetben minimum 10 alkalom. Egy mixer tanfolyamon tehát egy csoport 300-400 koktélt is megkever! Ez azért nagy mennyiség, szóval kell hozzá jó nagy italkészlet!

3. Gyümölcsök, zöldségek, fűszerek

Na, nem azt mondom, hogy a pult úgy nézzen ki, mint egy zöldséges stand, de ezek fontos alkotórészei a koktéloknak, nem hiányozhatnak egy-egy oktatásnál sem. Az oktató mindig az adott órára készíti elő, az aznapra szükséges gyümölcs, zöldség hozzávalókat, úgyhogy nem hiányozhat semmi. Nem minden helyettesíthető, ha nincs meg a megfelelő alapanyag, akkor az már nem lesz ugyanaz a koktél.

4. Eszközök

Különböző típusú shakerek, szűrők, prések, bárkanalak, kések, csipesz, jéglapát, kiöntődugók, mércék, stb. nem sorolom, a mixer tanfolyamon minden eszköz nevét megtanulod majd. Szóval kell jó néhány, és nemcsak egy személyre, hanem egy csoportra készülve! Nem jó, ha állandóan arra kell várnod, hogy mikor szabadul fel az adott eszköz, amivel neked is dolgoznod kellene.

5. Tankönyv

Fontos része az oktatásnak, legyen részletes, legyen benne sok színes képanyag! Amellett, hogy a tankönyv anyagából fogsz vizsgázni, óráról órára elő kell venned, hiszen ebben megtalálod az italok fotóit is, jó dolog, mert az elkészítésnél össze tudod majd hasonlítani a Tieddel!

A Bestmixer iskola mixer tanfolyamán mindenhol ilyen, a fent felsoroltak szerinti oktatási helyszínen tanulhatsz! Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz! Nézd meg képzéseinket »

Nézd meg tanfolyamainkat is!

Szeretnél értesülni a legújabb cikkekről?

Havonta rengeteg új bloggal készülünk neked, amiben fontos tanácsokat és érdekességeket találhatsz. Légy tagja a Bestmixer blog körnek!

Add meg az email címedet, és mi rendszeresen értesítünk róla!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Szerencsére ma már a barista növényi tejek is szép számmal sorakoznak a boltok polcain.

Barista tej: a habos és krémes kávéitalok titkos fegyvere

A speciality kávézókban isteni speciality kávék kóstolhatók.

Speciality kávézók világa: miért olyan különleges?

TUDD MEG MIT NYÚJT NEKED A BESTMIXER ISKOLA!

Óriási Bestmixer sikerek a Mix & Mingle 2024 – Magyar Bajnokság elődöntőjében

A kávékóstolás vagy cupping egy mérhető, számszerűsíthető és széles körben használt módszer a kávéminták elemzésére.

Cupping útmutató: mindent a profi kávékóstolásról

A kávéfőzés szabályaihoz hozzátartozik, hogy mindig minőségi kávébabot használjunk.

Kávéfőzés barista szemmel: így készíts otthon tökéletes feketét!

×
×

Cart