Óriási Bestmixer sikerek a Mix & Mingle 2024 – Magyar Bajnokság elődöntőjében

A Bestmixer oktatói, Stenger Máté és Klepács Tamás fantasztikus eredményeket értek el a Magyar Koktél Bajnokság hazai elődöntőjében, így mindketten ott lesznek a májusi fináléban, megküzdve a Magyar Bajnoki címért. Jöjjenek most a legfontosabb tudnivalók a rangos Mix & Mingle 2024 – Magyar Bajnokságról! 

Mit érdemes tudni a Mix & Mingle 2024 – Magyar Bajnokságról?

A Magyar Bártender Szövetség minden évben az International Bartenders Association szabályainak megfelelően szervezi meg és bonyolítja le a Mix & Mingle Magyar Bajnokságot. A verseny tétje nem más, mint elnyerni a Magyar Bajnok címet, amely azzal az óriási megtiszteltetéssel jár, hogy a győztes képviselheti hazánkat a világbajnokságon, ahol a nemzetközi szinten legtapasztaltabb és legkreatívabb bártenderek mérik össze tudásukat. A hazai indulóknak a világversennyel azonos feltételeket kell teljesíteniük.

3 kategóriában szálltak versenybe a bármixerek a Mix & Mingle 2024 – Magyar Bajnokság elődöntőjében

A Magyar Koktél Bajnokság kétfordulós, egy elődöntőből és egy döntőből áll. Az idei elődöntőt április 7-én, a budapesti Mariott Hotelben tartották. A versenyre 3 kategóriában nevezhettek a bármixerek, és összesen 36-an mérették meg magukat a rangos rendezvényen.

Az elődöntő során kategóriánként kerülnek kisorsolásra a támogatók által felajánlott italok és a feladat az, hogy a mixerek ezeket kötelezően felhasználva nyűgözzék le a szakértőkből álló zsűrit saját italukkal. Az egyes kategóriákban a versenyszabályzat határozza meg, hogy mit kell teljesíteniük az indulóknak. Minden csoportból az első 5 helyezett jut a döntőbe.

A Mix & Mingle elődöntőjének fő támogatói, a Zacapa, a  Hendrick’s és Maker’s Mark voltak, akik óriási szerepet játszottak abban, hogy egy ilyen színvonalas esemény születhetett. 

Ez az alkalom azonban nem kizárólag a versenyről szólt, hanem egy kiváló alkalmat kínált, hogy a bárélet jeles képviselői és mindazok összegyűljenek, akik érdeklődnek a szakma iránt, és szeretnének jobban elmélyülni a koktélbárok és bártenderek világában.

A Mix & Mingle 2024 – Magyar Bajnokság elődöntőjének legjobbjai

És akkor most lássuk az idei legjobb 16 bártendert!

Top 5 Maker’s Mark
I. Pongor Dániel
II. Czene Nikolett
III. Csomós Nikolett
Stadler Bence
Fodor Enikő

Top 5 Zacapa
I. Tóth Norbert
II. Francia Márton
III. Gosuly Zoltán
Jánoczki Ádám
Csizmadia Máté

Top 6 Hendrick’s
I. Stenger Máté
II. Cserepes Erik
III. Takács Dávid Adorján
Klepács Tamás
Varga Eszter & Magyar István Márk 

A zsűri különdíjakat is osztott:

  • LEGJOBB ÍZŰ ITAL Maker’s Mark – Pongor Dániel
  • LEGJOBB ÍZŰ ITAL Hendrick’s – Klepács Tamás és Stenger Máté
  • LEGJOBB ÍZŰ ITAL Zacapa – Sebesvári Eszter
  • Legjobb technika Koktélbolt Különdíj – Stenger Máté
A Magyar Koktél Bajnokság győztese megmérettetheti magát a világbajnokságon.

Májusban rendezik meg a Magyar Koktél Bajnokság döntőjét

A Mix & Mingle 2024  – Magyar Bajnokság döntőjére 2024. május 11-12-én, a Goodspirit Rum & Cocktail Show eseményen kerül sor a Corinthia Hotelben.

A döntő felépítése kicsit eltér az elődöntőjétől. Itt az indulók már nem saját koktélokkal készülnek, hanem elsőként egy elméleti teszten mérik fel tudásukat, amit vak, valamint illat- és íz teszt követ. Ezután meghatározott koktélokat kell minél gyorsabban és szakszerűbben elkészíteniük.

A döntősök közül a legjobb 5 kerül a végső fináléba, akiknek a támogatói Mystery boxban taláható italokból kell dolgozniuk, másfél óra áll rendelkezésükre a tökéletes ital elkészítésére.

A flair bártenderek külön kategóriában méretik meg magukat a színpadon, és közülük 3 dobogós helyezett kerül kihirdetésre.

A Magyar Bajnokság döntőjének két győztese lesz. Az egyik flair kategóriában képviseli Magyarországot, a másik versenyző pedig a klasszikus kategóriában indul a 2024-es világversenyen.

A Mix & Mingle 2024 - Magyar Bajnokság döntője 2024. május 11-12-én kerül megrendezésre.

Elképesztő szakmai sikerekkel büszkélkedhet a Bestmixer

Iskolánk pécsi bármixer oktatója, Stenger Máté elsöprő sikert aratott. Kategória elsőként jutott tovább a döntőbe. Itala a „Mon Amour” nevet kapta, a fantasztikus friss íz, és egy igen érdekes szerelmi történet mögé bújtatott előadásával nyerte el a zsűri szívét.    

Máté mentorával, a Bestmixer tulajdonosával, Csötönyi Norberttel hetek óta készült a versenyre, aki kiváló tanácsadónak bizonyult. Nem csoda, hiszen maga is aktív résztvevője volt a mixer versenyeknek. Korábban számos díjat és helyezést zsebelt be, és a szakmában mára hatalmas elismerésnek örvend. Mentorként több magyar bajnokot és világbajnoki dobogóst is felkészített. A legnagyobb odafigyeléssel és a legapróbb részletek kidolgozásával tökéletesre fejlesztették az italt. És meglett az eredménye! Máté ugyanis nemcsak elsőként került a fináléba, de a kategória legjobb itala, és legjobb technika különdíját is bezsebelhette.

Máté mellett szegedi oktatónk, Klepács Tamás is fantasztikus sikert könyvelhet el. Kategóriájában 4. helyezést ért el, valamint megkapta a legjobb italnak járó különdíjat!

Hatalmas büszkeség mindez számunkra és gratulálunk az csodálatos eredményekhez! Bestmixerek, hozzátok el ismét a Magyar Bajnoki címet! Szurkolunk!

Ha szeretnél Te is elmélyülni a koktélkészítés világában, és célod, hogy a legjobbak között lehess, akkor nézz körül Bestmixer tanfolyamaink között és sajátítsd el a bártender szakma csínyját-bínyját!

Gyere el mixer tanfolyamainkra! 

Szeretnél értesülni a legújabb cikkekről?

Havonta rengeteg új bloggal készülünk neked, amiben fontos tanácsokat és érdekességeket találhatsz. Légy tagja a Bestmixer blog körnek!

Add meg az email címedet, és mi rendszeresen értesítünk róla!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A kávéfőzés szabályaihoz hozzátartozik, hogy mindig minőségi kávébabot használjunk.

Kávéfőzés barista szemmel: így készíts otthon tökéletes feketét!

TUDD MEG MIT NYÚJT NEKED A BESTMIXER ISKOLA!

A matcha tea por hatásai közé tartozik, hogy növeli a koncentrációt.

A matcha tea hatása a szervezetre: antioxidánsok bevetésen!

A matcha latte receptje matcha tea port, vizet és tejet tartalmaz.

Matcha latte, az élénk zöld energiabomba

A caffe affogato története már a 16. századra nyúlik vissza, de csak az utóbbi években lett népszerű.

Affogato, a sokoldalú kávédesszert nyári napokra

A kávékóstolás vagy cupping egy mérhető, számszerűsíthető és széles körben használt módszer a kávéminták elemzésére.

Cupping útmutató: mindent a profi kávékóstolásról

×
×

Cart