MI ALAPJÁN ÉRDEMES BARISTA ISKOLÁT VÁLASZTANI? REBEKA ELMONDJA!

Megjelent a Bestmixer iskola legújabb barista könyve, amit ezúton szeretnénk egy kis leírással bemutatni az érdeklődőknek. A Bestmixer iskolában, nagyon komoly hangsúlyt fektetünk a barista oktatásra. Egyedülálló gépparkkal rendelkezünk, a legmodernebb eszközökkel, saját pörkölésű kávéval és kizárólag a barista oktatáshoz kialakított termekkel. Természetesen az a célunk, hogy a tanfolyam résztvevőit a lehető legjobban felkészítsük, megtanítsuk erre az izgalmas szakmára

Először is szeretnénk megköszönni jelenlegi diákunknak, Rebekának a bizalmat, és hogy minket választott! Milyennek látta Rebeka a tanfolyamot? Hasznos olvasmány következik mindenki számára!

Miért jelentkeztem barista tanfolyamra?

Szeretném elmesélni Nektek a saját tapasztalataimat a Bestmixer iskolával kapcsolatban. Ha pontos akarok lenni, akkor inkább a legelején kezdeném, a jelentkezésnél. Nos, egyszerűen nem tudtam, hogy suli után mit is csináljak. Jelentkeztem ugyan felsőoktatásba, de emelett szerettem volna találni egy olyan tanfolyamot, olyan szakmát, amivel szívesen foglalkoznék, akár hobbiból is.

Már régóta játszottam a gondolattal, hogy tulajdonképpen milyen jó is a barista szakma, és ráadásul imádom a kávét, meg kellene tanulni, hogy is készíti egy profi. Így hát, felcsaptam a google-t, és rákerestem a barista tanfolyamra. Na itt voltam egy kicsit bajban, melyiket válasszam, mert hát ahogy ez lenni szokott, nem egyetlen iskolát találtam, ahol ezt megtanulhatom. Az első három weboldalt szépen sorban átböngésztem, a legjobb barista tanfolyamot akartam megtalálni.

Hogyan döntöttem, hogy melyik iskolát választom?

Összehasonlításnál mit néz meg legelőször az ember? Hát az árakat, én is így tettem, de ez nem sokat segített, pár ezer forintos eltérések voltak csupán. A másik fontos szempont, a „hol”, hiszen vidéki lévén, nem akartam Budapestre utazni a képzés miatt. Böngésztem tovább, mi lehet a különbség, honnan tudom, hogy melyik lesz a legjobb?

Mindegyik iskola szinte ugyanazt írja, úgy tűnik szoros a verseny a piacon. De addig, amíg csak egy jól összerakott weboldalt látsz, és tökéletesen megfogalmazott leírásokat, a jelentkező számára kényelmes megoldásokat, addig korántsem lehetsz biztos abban, hogy minden úgy van, ahogyan le van írva! Legalábbis én így gondolkodom, telefonálok, vagy elmegyek személyesen, puhatolózok, érdeklődöm, véleményeket olvasok, majd aztán döntök. És ahogy az írásomból ki is fog derülni, a végén nem az ár az, amit leginkább figyelembe kell vennünk (hiszen nincs nagy eltérés), hanem az, hogy ami ott le van írva, az a valóságban is úgy legyen. Nézzük csak, miket olvastam, tapasztaltam, és hova iratkoztam be?

Megnéztem az egyik iskolát

A weboldal klassz, van itt mindenféle képzés, részletes leírás a tanfolyamról, melyik órán mit tanulunk majd. Minden városban megtalálható, még ott is ahol nem. Bocsi, de tényleg ezt írják. Tandíjon kívül nincs más költség. Szuper! Tulajdonképpen beiratkoznék, de hol kell? Telefon, szeretnék bemenni beiratkozni, megtudni hol lesz a képzés, mikor indul, valóban semmi más költségem nincsen, stb., ezer kérdés járt a fejemben.

A telefon túloldalán az alábbi válaszokat kaptam: még nem tudjuk hol lesz megtartva, majd ha összejön a csoport akkor elindul, nem kell bemenni beiratkozni (hiszen nincs is hova vidéken), online is megoldható. Vizsgadíj van, ha akarsz vizsgázni! Vizsga csak Budapesten van, ó akkor ez viszont plussz költség, merthogy az utazásom nincs ingyen. Ha nem vizsgázol, bizonyítvány nincs. Hoppá, akkor nem erre gondoltak a nincs más költséged alatt. Azt hiszem felhívom a következő sulit is.

Aztán egy másikat is…

A weboldaluk nem a legmodernebb, nem annyira informatív, nincsenek túl részletes leírások a tanfolyamokról, viszont ami rögtön szemet szúr, hogy nincs vizsgadíj, és magyar-angol nyelvű tanúsítványt kapok. Miért nincs vizsgadíj? Gondolkodtam, vajon elég komoly lesz akkor ez így, vagy akkor nem is kell vizsgázni?

Fel vannak sorolva a városok, szuper ott volt Pécs, amit én kerestem, de volt egy kis bibi, nem találtam a helyszínt, ahova bemehetek érdeklődni és beiratkozni. Hát akkor telefon. Sikerült elérnem az iskolát, majd miután feltettem a kérdéseimet, nem voltam elégedett azzal, amit hallottam. Bemehetek érdeklődni, de csak Budapestre, hiszen ott van az iskola. A kiírt dátumok valósak ugyan, abban az esetben, ha összejön a létszám, elindul az oktatás, Budapesten biztosan.

Ó, hát valahogy nem teljesen erre számítottam, semmilyen nem tudott konkrét infót nem tudtak adni a barista tanfolyamról.

Akkor jöjjön a következő suli

BestMixer – gondoltam már a neve is jól hangzik, lehet hogy tényleg ez lesz a „best”. A weboldalukon minden információ részletesen le van írva, a barista tanfolyam tematikájában az tetszett, hogy végig gyakorlati oktatás van, már az első órától kezdve. Hurrá, ez jól hangzik. Rengeteg tanfolyam közül választhatsz, és sok-sok kedvezményes képzést találtam az oldalon. A barista tanfolyamhoz pedig ajándék Mester barista tanfolyamot kínálnak. A tanfolyam leírás mellett lépésről lépésre leírják, hogyan lehet beiratkozni, milyen időpontokban, napokon van az oktatás, meddig tart, mennyibe kerül, és munkalehetőséget is biztosítanak. Ha mindent elolvasol, szinte nem is marad kérdés. Még a pontos tanfolyam helyszíneket is megtalálod a térképen. Király!

Ír a vizsgáról is, de vizsgadíj infót nem látok. Már kissé félve, tárcsáztam a számot, hogy megtudjam amit szeretnék. Egy bájos hang a telefonban elmondta, hogy természetesen be tudok menni, érdeklődni személyesen is a pécsi iskolába, de szívesen válaszol ő is a kérdéseimre. Elmondta mikor indul a barista tanfolyam, és hogy a kedvezményes ár nem tartalmazza a vizsgadíjat, ami modulonként 5000 Ft, egy kétnyelvű, nemzetközileg elismert tanúsítványt kapok. Ha gondolom, nyugodtan menjek be, nézzem meg hol fogok tanulni, kitől, miből, milyen tanúsítványt kapok a végzettségről, illetve hogy milyen lehetőségeim vannak az elhelyezkedésre, stb. Hosszasan beszélgettünk, nem volt lerázós, nem volt bizonytalan, tuti volt minden amit mondott.

Igen, elmentem, a helyszín ott volt tényleg, ahol a weboldalon írták. A beiratkozás előtt is kimerítő választ kaptam a kérdésekre, a szerződésben minden bele van írva, az összes költség, nincsenek rejtett apróbetűs infók. És a vizsga is ott van, abban a városban, ahol járok a barista tanfolyamra!  Minden stimmelt. Igen, beiratkoztam a Best Mixer iskolába, és állítom, hogy megtaláltam a legjobb barista tanfolyamot.

Milyen volt a barista tanfolyam?

A csoportban 9-en voltunk. Minden óra úgy zajlott, hogy átvettük az elméleti anyagot, és már az első órán megismerkedtünk a gépekkel és a kávékészítés alapjaival. 3 kávégéppel dolgoztunk, szuper kávégépekkel. Olyan gépeken, amiket bármelyik kávézó tulajdonos megirigyelhetne, például a Victoria Arduino Black Eagle (személyes kedvencem)

A tanfolyam vége után egy héttel már vizsgáztunk is, nem húzták a dolgokat. A vizsga, na az tényleg vizsga volt, rendesen paráztunk. Először is van egy elméleti rész, ami online felületen zajlik. Most azt gondolod, hogy ez sima ügy? Hát, ha megtanulod, akkor biztosan, én azért izzadtam rendesen!

A gyakorlati vizsga pedig szinte olyan, mintha már egy kávézóban dolgoznál, felveszel egy négy fős rendelést, tehát 4 kávéitalt, amit 8 perc alatt kell elkészítened. Megdolgoztattak minket a jó bizonyítványért! És ez így van rendjén. Szuper a tananyag, csúcstechnológiás gépek, tapasztalt oktatók és kemény számonkérés.

Egy szó mint száz, a Bestmixernél tényleg 100%-os felkészítést és törődést kaptunk. Tényleg ez a legjobb suli, tanfolyamok terén ott vannak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ha a legjobb barista tanfolyamot keresed, akkor a Bestmixer iskolában megtalálod!

 

Nézd meg tanfolyamainkat is!

Szeretnél értesülni a legújabb cikkekről?

Havonta rengeteg új bloggal készülünk neked, amiben fontos tanácsokat és érdekességeket találhatsz. Légy tagja a Bestmixer blog körnek!

Add meg az email címedet, és mi rendszeresen értesítünk róla!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Óriási Bestmixer sikerek a Mix & Mingle 2024 – Magyar Bajnokság elődöntőjében

A kávéfőzés szabályaihoz hozzátartozik, hogy mindig minőségi kávébabot használjunk.

Kávéfőzés barista szemmel: így készíts otthon tökéletes feketét!

A kávékóstolás vagy cupping egy mérhető, számszerűsíthető és széles körben használt módszer a kávéminták elemzésére.

Cupping útmutató: mindent a profi kávékóstolásról

Szerencsére ma már a barista növényi tejek is szép számmal sorakoznak a boltok polcain.

Barista tej: a habos és krémes kávéitalok titkos fegyvere

A speciality kávézókban isteni speciality kávék kóstolhatók.

Speciality kávézók világa: miért olyan különleges?

A matcha tea por hatásai közé tartozik, hogy növeli a koncentrációt.

A matcha tea hatása a szervezetre: antioxidánsok bevetésen!

×
×

Cart