Negroni

Erőteljes és jellegzetes ízű koktél, azoknak ajánlunk, akik szeretik a kesernyés és karakteres ízeket.

AZ ITALRÓL

Nevét vélhetően egy olasz grófról, Camillo Negroniról kapta, akinek ez volt a kedvenc itala. Manapság az egyik legnépszerűbb tétel a koktélbárokban, még annak ellenére is, hogy kesernyés íze és alkoholos jellege miatt rétegitalnak számít. Ügyelj arra, hogy a keveréskor megfelelően híguljon az ital, különben túl erős érzetet kelt.

 

Miért népszerű a Negroni koktél?

A Negroni azoknak lehet vonzó, akik szeretik az erőteljes, karakteres és egyedi ízeket, valamint azoknak, akik értékelik a koktél hagyományait és az időtálló recepteket.

 

Kiegyensúlyozott ízvilág:

A Negroni egyedi ízvilága a gin, Campari és vermut tökéletes egyensúlyán alapul. A gin fűszeressége, a Campari kesernyéssége és a vermut édessége és aromája egyedi ízkombinációt eredményez, amely sokak számára vonzó.

 

Karakteres és markáns ízek:

A koktél fűszeres, kesernyés és egyben gyümölcsös ízvilága markáns és karakteres élményt nyújt az ízek szerelmeseinek.

 

Időtálló klasszikus:

A Negroni az egyik legrégebbi és legismertebb koktél receptek közé tartozik, és az évek során hű maradt eredeti összetevőihez és ízéhez. Ennek köszönhetően sokak számára az időtállóságot és hagyományt testesíti meg.

 

Egyszerűség:

Annak ellenére, hogy az ízek összehangoltak és gazdagok, maga a koktél elkészítése egyszerű és gyors, ami vonzóvá teszi azok számára, akik szeretik a könnyen elkészíthető italokat.

 

Díszítés és megjelenés:

A koktél narancshéjjal vagy narancskarikával való díszítése egyedi és vonzó megjelenést kölcsönöz neki, ami sokak számára különlegessé teszi az italt.

 

HOZZÁVALÓK

  • 3 cl london dry gin (pl. Finsbury, Copperhead)
  • 3 cl édes vörösvermut
  • 3 cl Campari

ITAL ELKÉSZÍTÉSE

Italkészítési technika: keverés, szűrés vagy vendég poharában

Jég: kockajég

Dísz: négyszögletű narancshéj

 

A Negroni koktél elkészítése

  1. Töltsd meg a poharat jéggel, hogy megfelelően lehűljön.
  2. Egy keverőpohárban keverd össze a gin-t, a Campari-t és a vermut rosso-t.
  3. Keverd össze alaposan, hogy a hozzávalók jól összekeveredjenek és lehűljenek.
  4. Öntsd át az italt a jéggel teli pohárba, amit előzőleg lehűtöttél.
  5. Díszítheted narancshéjjal.

 

Extra tipp:

A mennyiségeket szorozd meg tízzel, töltsd egy üvegbe, és rakd el egy hétre! Egy kis pihentetés hatására a Negroni ízei összeérnek.

Old-fashioned
Medium
Gin
Könnyű

Szeretnél ennél többet tudni a koktélokról?

A Bestmixer iskola Mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz az italokról! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Aperol Spritz

Könnyed, frissítő, enyhén kesernyés ízű, igazi nyári ital, a társasági összejövetelek sztárja.

Gin & tonic

Enyhe, frissítő és különlegesen sokrétű ízvilága miatt mindenki kedvence lehet.

Mojito

Könnyed, citrusos és mentás ízvilága miatt tökéletes frissítő lehet mindenki számára.

Gin Fizz

Frissítő és citrusos isteni nyári ital.

Zombie

Markáns és gazdag ízvilág, a feltűnő italokat kedvelők számára ajánljuk.

Mai Tai

Egyedi és összetett ízek, a tiki kultúra kedvelőinek.

te vajon el tudnád készíteni?

Szeretnéd megtudni hogy milyen ügyes mixer lennél? Még a profikon is kifog ez a kérdéssor. Mérd le koktél ismeretedet velünk.

Töltsd ki a 7 kérdésből álló tesztünket, hogy kiderítsd!