Gin & tonic

Enyhe, frissítő és különlegesen sokrétű ízvilága miatt mindenki kedvence lehet.

AZ ITALRÓL

A gin-tonikot, vagyis az orvosságot, ami gyógyítja a maláriát és fertőtleníti a vizet, a 19. században még a túlélésük érekében itták az Indiában szolgáló katonák, mára már azonban az egyik legkelendőbb élvezeti cikké vált. Tonikmárkák százai és ginek ezrei közül választhatjuk ki az ízlésünknek leginkább megfelelő variációt. És akkor még nem is említettük a különböző zöldségek és fűszernövények végtelen sorát, amit trendi helyeken belepakolnak a vendég poharába.

 

A Gin and Tonic ma már sokféle formában kapható. A különböző gin típusok és tonikok kombinációja különleges ízélményeket kínál, és számos díszítési lehetőséget kínál a koktélok szerelmeseinek. Bár eredetileg gyógyszerként kezelték, ma már inkább egy kellemes és frissítő italnak számít, amelyet sokan különféle társasági eseményeken vagy a pihenésüket élvezve fogyasztanak.

 

Miért olyan népszerű a Gin & Tonic koktél?

Az egyszerűség, a frissítő ízek, a könnyű elkészítés és a sokféle variációs lehetőség mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a koktél ilyen népszerű és kedvelt legyen.

 

Frissítő ízvilág:

A G&T friss és könnyed ízeket kínál, amelyek tökéletesen illenek a melegebb időkhöz vagy egy olyan pillanathoz, amikor egy könnyed italra vágyunk.

 

Egyszerűség:

Az elkészítése gyors és egyszerű. Csak néhány összetevőre van szükség, így otthon is könnyedén elkészíthető.

 

Testre szabhatóság:

A különféle gin típusok és tonikok különböző ízvilágot és karaktert kölcsönöznek a G&T-nek, így az egyes ízlésekhez könnyen alkalmazkodhat.

 

Társasági ital:

Gyakran fogyasztják társaságban vagy barátokkal, családdal, mivel könnyen elkészíthető és együtt élvezhető.

 

Univerzalitás:

A G&T-t sok helyen és sokféle körülmények között fogyasztják, például bárokban, éttermekben, otthon vagy kerti partikon is, nem hiányzik egyetlen italkínálatból sem.

 

Tradíció és történelem:

A G&T-nek hosszú és érdekes történelme van, amely az angol gyarmati időkre nyúlik vissza, így sokak számára ez az ital hagyományt és emlékeket idéz, érdekes történeteket rejt magában.

 

HOZZÁVALÓK

 •  4 cl london dry gin (pl. Finsbury, Copperhead)
 • top tonik
 • Italkészítési technika: építés, összehúzás bárkanállal Jég: kockajég Dísz: lime- vagy citromgerezd (esetleg fűszernövények)
  London Essence tonic
 • Italkészítési technika: építés, összehúzás bárkanállal Jég: kockajég Dísz: lime- vagy citromgerezd (esetleg fűszernövények)
  London Essence tonic

ITAL ELKÉSZÍTÉSE

Italkészítési technika: építés, összehúzás bárkanállal

Jég: kockajég

Dísz: lime- vagy citromgerezd (esetleg fűszernövények)

 

A Gin tonic (G&T) koktél elkészítése

 1. Egy G&T poharat vagy magasabb/talpas poharat töltsünk meg jéggel.
 2. Öntsünk a pohárba 50 ml gin-t.
 3. Töltsük fel a poharat tonic-kal. Az arányt az egyéni ízlésünk szerint állítsuk be, de általában 1:3 arányban keverik a gint és a tonicot.
 4. Keverjük össze óvatosan bárkanállal, hogy az összetevők jól elelegyedjenek, de a tonic pezsgését ne veszítsük el.
 5. Díszítésként mindig a használt gin ízvilágát vegyük figyelembe. Ne díszítsük túl!

A Gin & Tonic az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb koktél világszerte, és rengeteg változata létezik a különféle gin típusok és tonikok kombinálásával. Az alapvető recept egyszerűsége miatt azonban sokak számára ez a kedvencük. A frissítő jellege és az, hogy az egyéni ízlés szerint könnyen testre szabható, ez teszi igazán népszerűvé ezt a koktélt.

 

Extra tipp:

Az egyik legjobban értékesíthető ital, ezért érdemes beleásnod magad a ginek, tonikok, bitterek és fűszernövények világába, mert egy jó ajánlással könnyen növelheted a hely bevételét és a borravalód mennyiségét is.

Highball
Medium
Gin
Könnyű

Szeretnél ennél többet tudni a koktélokról?

A Bestmixer iskola Mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz az italokról! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Aperol Spritz

Könnyed, frissítő, enyhén kesernyés ízű, igazi nyári ital, a társasági összejövetelek sztárja.

Mojito

Könnyed, citrusos és mentás ízvilága miatt tökéletes frissítő lehet mindenki számára.

Gin Fizz

Frissítő és citrusos isteni nyári ital.

Zombie

Markáns és gazdag ízvilág, a feltűnő italokat kedvelők számára ajánljuk.

Mai Tai

Egyedi és összetett ízek, a tiki kultúra kedvelőinek.

Negroni

Erőteljes és jellegzetes ízű koktél, azoknak ajánlunk, akik szeretik a kesernyés és karakteres ízeket.

te vajon el tudnád készíteni?

Szeretnéd megtudni hogy milyen ügyes mixer lennél? Még a profikon is kifog ez a kérdéssor. Mérd le koktél ismeretedet velünk.

Töltsd ki a 7 kérdésből álló tesztünket, hogy kiderítsd!