Aperol Spritz

Könnyed, frissítő, enyhén kesernyés ízű, igazi nyári ital, a társasági összejövetelek sztárja.

AZ ITALRÓL

Ugyan spritzereket (kb. fröccs) már a 19. század óta fogyasztanak, az Aperol (olasz keserűlikőr, keserűnarancsos, rebarbarás ízjegyekkel) pedig 1919 óta létezik, az Aperol Spritz mégis csak 2003 után lett népszerű az egész világon. A megnövekedett érdeklődés egyik oka, hogy ebben az évben vásárolta fel az Aperolt a világ egyik legnagyobb italforgalmazó cége, a Gruppo Campari. Alacsony alkoholtartalmú (low ABV), frissítő, nyári ital.

 

Miért népszerű az Aperol Spritz koktél?

Az Aperol Spritz egy könnyű, frissítő és élvezetes koktél, ami tökéletesen illeszkedik a nyári hangulathoz vagy egy kellemes, lazítós alkalomhoz.

 

Frissítő ízvilág

Az Aperol Spritz friss, könnyed és kellemesen gyümölcsös ízeket kínál, amelyek ideálisak a nyári időszakban vagy melegebb napokon. Az Aperol keserűsége és narancsos íze az édes Prosecco-val és a szódavízzel egyensúlyt teremt, így frissítő és könnyen iható koktélt kapunk, ami nem rendelkezik túl erős alkoholtartalommal.

 

Egyszerű elkészítés

A koktél egyszerűen elkészíthető otthon is. Csak néhány alap összetevőre van szükség, és az elkészítése gyors és könnyű.

 

Látványos

Az Aperol Spritz gyönyörű narancsszínű koktél, amely szemet gyönyörködtető és ízléses megjelenést kölcsönöz az italnak. Emiatt különösen vonzó és fotogén ital is egyben. :-)

 

Társasági ital

Sokan a barátokkal, családdal vagy társaságban fogyasztják az Aperol Spritz-et, mindig ideális választás lehet társasági összejöveteleken vagy nyári bulikon.

 

HOZZÁVALÓK

  • 9 cl Zonin Prosecco
  • 6 cl Aperol
  • egy spricc szóda

ITAL ELKÉSZÍTÉSE

Italkészítési technika: építés, összehúzás bárkanállal

Jég: kockajég

Dísz: narancskarikák

 

Az Aperol Spritz koktél elkészítése

  1. Tölts fel egy poharat jéggel.
  2. Öntsd bele az Aperol likőrt.
  3. Öntsd hozzá a Prosecco-t.
  4. Tölts hozzá egy kevés szódavizet a pohár tetejéig.
  5. Óvatosan keverd össze egy bárkanállal.
  6. Narancsszelettel díszítheted.

Az Aperol Spritz egyedi ízvilágot kínál. Az Aperol likőr keserűségét és narancsos ízét az édes Prosecco finoman ellensúlyozza, míg a szódavíz hozzáadása frissítővé teszi az italt. Ez a koktél könnyedén fogyasztható, ami azt jelenti, hogy sokan kedvelik különféle társasági eseményeken vagy a nyári időszakban, amikor egy könnyed italra vágyunk. A friss és gyümölcsös jellege miatt ideális választás lehet egy kellemes esti kerti partihoz, vagy egy lazítós naphoz a strandon.

 

Extra tipp:

A proseccot mindig jól behűtve használd fel! Az Aperol Spritz alkoholtartalma egy erősebb sörnek felel meg. Ha szeretnéd picit erősíteni az italt, önts hozzá 20 ml virágos jegyekkel rendelkező gint, nagyon jól áll neki!

Medium
Könnyű

Szeretnél ennél többet tudni a koktélokról?

A Bestmixer iskola Mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz az italokról! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Gin & tonic

Enyhe, frissítő és különlegesen sokrétű ízvilága miatt mindenki kedvence lehet.

Mojito

Könnyed, citrusos és mentás ízvilága miatt tökéletes frissítő lehet mindenki számára.

Gin Fizz

Frissítő és citrusos isteni nyári ital.

Zombie

Markáns és gazdag ízvilág, a feltűnő italokat kedvelők számára ajánljuk.

Mai Tai

Egyedi és összetett ízek, a tiki kultúra kedvelőinek.

Negroni

Erőteljes és jellegzetes ízű koktél, azoknak ajánlunk, akik szeretik a kesernyés és karakteres ízeket.

te vajon el tudnád készíteni?

Szeretnéd megtudni hogy milyen ügyes mixer lennél? Még a profikon is kifog ez a kérdéssor. Mérd le koktél ismeretedet velünk.

Töltsd ki a 7 kérdésből álló tesztünket, hogy kiderítsd!