Hanky Panky

Erős, egyedi és fűszeres ital, igazán gazdag ízélménnyel.

AZ ITALRÓL

A hanky-panky, magyarul etye-petye. Történt egyszer, hogy Charles Hawtrey, a kor híres komikusa betért egy italra Coleyhoz (Ada Coley, híres head bartender). Miután felakasztotta kalapját, meglazította nyakkendőjét s lerogyott az egyik fotelbe, közölte a nővel, hogy elég fáradt, ezért igazán jól esne valami, ami felrázza. Egy kis gondolkodás után Coley egy három összetevős, tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú italt tett Charles elé, aki hamar kiürítette a poharat, és így szólt: „This is the real hanky-panky!”

Ezzel a mondattal megszületett az egyik leghíresebb koktél, és egyúttal Ada Coleman is örökre beírta magát a koktéltörténelembe. Ada élete és munkássága igazán példaértékű azon fiatal bártenderek számára, akik szeretnék a szakmát magas szinten űzni. A leghíresebb női bártender munkásságát összegezve a siker receptje nem más, mint egy jó munkahely, kb. százezer vendég, egymillió koktél, némi politikai ellenszél, 26 év talpalás a pultban.

 

Miért népszerű a Hanky Panky koktél?

A Hanky Panky koktél egy erős és jellegzetes ital, melyet az egyensúly tesz igazán különlegessé. A gin és a vermut kombinációja a Fernet-Branca finom keserűségével kiegyensúlyozott és gazdag ízélményt biztosít. A narancshéj pedig aromával és eleganciával teszi teljessé az italt. A Hanky Panky-t azoknak ajánljuk, akik szeretik az erősebb ízeket és egyedi, fűszeres koktélokat.

 

Ízvilág

A koktél intenzív és gazdag ízvilága vonzóvá teszi. A gin, vermut és Fernet-Branca kombinációja egyedi ízélményt nyújt, melyben érvényesül a vermut édessége, a gin karaktere és a Fernet-Branca keserűsége. A Hanky Panky egy jól kiegyensúlyozott koktél, ahol a különböző ízek harmonikusan egészítik ki egymást, így egy összetett, de mégis kifinomult italt kapunk.

 

Különlegesség

A Fernet-Branca likőr hozzáadása egyedi jegyekkel látja el az italt. Ez a likőr különleges keserűséggel és fűszeres ízekkel gazdagítja a koktélt, ami sokak számára izgalmas ízélményt jelent.

 

Klasszikus koktél

A Hanky Panky egy hagyományos, régi recept alapján készülő koktél, ami sokak számára vonzóvá válik a klasszikus és hagyományos italok szerelmesei számára. Érdekes és változatos ízvilága miatt széles körben ismert, méltán híres ital.

HOZZÁVALÓK

  • 45 ml gin
  • 45 ml édes vörös vermut
  • 2-3 csepp Fernet-Branca likőr
  • narancshéj díszítéshez

ITAL ELKÉSZÍTÉSE

Pohár: coupe
Díszítés: narancshéj

 

A Hanky Panky koktél elkészítése

  1. Tölts fel egy keverőpohat jéggel.
  2. Öntsd bele a gint, a vermutot, és adj hozzá 2-3 csepp Fernet-Branca likőrt.
  3. Keverd össze alaposan az összetevőket.
  4. Szűrd át az italt egy coupe pohárba.
  5. Díszítsd egy narancshéjjal.

 

Coupe
Medium
Gin
Könnyű

Szeretnél ennél többet tudni a koktélokról?

A Bestmixer iskola Mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz az italokról! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Aperol Spritz

Könnyed, frissítő, enyhén kesernyés ízű, igazi nyári ital, a társasági összejövetelek sztárja.

Gin & tonic

Enyhe, frissítő és különlegesen sokrétű ízvilága miatt mindenki kedvence lehet.

Mojito

Könnyed, citrusos és mentás ízvilága miatt tökéletes frissítő lehet mindenki számára.

Gin Fizz

Frissítő és citrusos isteni nyári ital.

Zombie

Markáns és gazdag ízvilág, a feltűnő italokat kedvelők számára ajánljuk.

Mai Tai

Egyedi és összetett ízek, a tiki kultúra kedvelőinek.

te vajon el tudnád készíteni?

Szeretnéd megtudni hogy milyen ügyes mixer lennél? Még a profikon is kifog ez a kérdéssor. Mérd le koktél ismeretedet velünk.

Töltsd ki a 7 kérdésből álló tesztünket, hogy kiderítsd!