Bellini
Bellini
AZ ITALRÓL
A Bellinit Guiseppe Cipriani alkotta meg Velencében a Harry’s bárban. Cipriani nagy rajongója volt Giovanni Bellininek, a Quattrocento egyik legjelentősebb festőjének. Bellini gyakran használta festményein a sárga egy bizonyos árnyalatát. Ez megihlette a velencei bártulajdonost, aki addig kísérletezett, amíg elő nem állt egy olyan koktéllal, aminek pontosan ugyanaz a pasztellsárga színe volt, mint a képeken.
Miért népszerű a Bellini koktél?
A Bellini koktélt általában azoknak ajánlják, akik könnyedebb, frissítőbb italokat kedvelnek, valamint azoknak, akik a gyümölcsös ízeket részesítik előnyben.
Friss és gyümölcsös ízvilág:
A Bellini frissen préselt vagy pürésített őszibarackból és pezsgő keverékéből áll, ami könnyed és gyümölcsös ízeket eredményez. Az ízek frissessége és természetes gyümölcsössége sokakat vonz.
Könnyű és frissítő:
Ez a koktél ideális választás a könnyedebb, frissítő italokat kedvelők számára, különösen nyáron vagy melegebb időben.
Elegáns megjelenés:
A Bellini gyakran egy pezsgős pohárban tálalják, ennek köszönhetően a megjelenése is vonzó és elegáns.
Kellemesen alkalmazkodó:
Az arányokat könnyen módosíthatod az egyéni ízlésednek megfelelően. Azoknak, akik kevésbé szeretik az alkoholos italok erős ízét, hígíthatják a pezsgőt az őszibarack arányához képest.
Ritka és különleges:
Az ital eredete Velencébe vezethető vissza, és csupán két összetevőből áll, mégis különleges, egyedi koktélként tartják számon.
HOZZÁVALÓK
- egy kevés Monin barackpüré
- Zonin Prosecco (~ 10 cl)
ITAL ELKÉSZÍTÉSE
Italkészítési technika: rövid keverés, szűrés
Jég: straight up
Dísz: nincs
A Bellini koktél elkészítése
- Hűtsd le a pezsgős poharat.
- Miután a pohár lehűlt, öntsd ki belőle a jeget.
- Öntsd a pohárba az őszibarack pürét.
- Lassan és óvatosan tölts rá egy kis pezsgőt.
- Enyhén keverd össze az italt, hogy az ízek összekeveredjenek, de ügyelj rá, hogy megőrizd a pezsgő buborékosságát.
- Végül töltsd tele a poharat pezsgővel.
Extra tipp:
Ha mégis díszíted a Bellinit, tökéletesen illik hozzá egy barackpálinkába áztatott aszalt barack. Felhasználás előtt legalább egy napig áztasd lezárt üvegben!
- Pohártípus
- Méret
- Alapszesz
- Nehézség
Szeretnél ennél többet tudni a koktélokról?
A Bestmixer iskola Mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz az italokról! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz!
EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
te vajon el tudnád készíteni?
Szeretnéd megtudni hogy milyen ügyes mixer lennél? Még a profikon is kifog ez a kérdéssor. Mérd le koktél ismeretedet velünk.
Töltsd ki a 7 kérdésből álló tesztünket, hogy kiderítsd!