B’52

Édes és erős ízű ital, igazán egyedi és látványos megjelenéssel.

AZ ITALRÓL

Az 1970-es években alkotta meg egy kanadai bártender, aki a közhiedelemmel ellentétben nem az amerikai, atomcsapásra tervezett bombázóról, hanem a B-52 nevű együttesről kapta a nevét.

 

Miért népszerű a B52 koktél?

A B52 koktél népszerűségét több tényező is meghatározza. Ezek közé tartozik az ital egyedi íze, az elkészítés látványossága és az alkalmazkodása az egyéni ízléshez is.

 

Íz

Az összetevők kombinációja – a kávélikőr édes kávéíze, a Baileys krémes textúrája és az édeskés, narancsos jegyeket hordozó Cointreau vagy Triple sec – egyedülálló és ínycsiklandó ízvilágot teremt.

 

Látvány

A rétegzett megjelenés miatt sokakat vonz a B52 koktél. A különböző rétegekben történő elkülönülés szemet gyönyörködtető és egyedi.

 

Sokoldalúság

Az ízek és az alkohol tartalmának harmóniája miatt, a B52 különböző ízlésű fogyasztók számára is alkalmas. Kávés, krémes, édeskés, és egyben ütős alkoholtartalommal rendelkezik, ami sokféle preferenciához igazodik.

 

Könnyen elkészíthető

Habár a rétegezett koktélok némi gyakorlást igényelnek az elkészítésükhöz, a B52 viszonylag egyszerű, akár otthoni környezetben is könnyen megtanulható.

 

Társasági alkalmakhoz is illik

A B52 egy szórakoztató, látványos ital, amelyet sokszor különféle társasági eseményeken, bulikon, vagy különlegesebb alkalmakkor fogyasztanak, hiszen az elkészítése és kinézete is sok ember figyelmét leköti.

 

Mindenki más és más dolgok miatt kedvelheti ezt a koktélt. Az egyedi ízvilág, a különleges megjelenés és az elkészítésének élménye mind hozzájárulhat ahhoz, hogy bárki szívesen fogyassza a B52 koktélt.

HOZZÁVALÓK

  •  2 cl Monin kávélikőr
  • 2 cl ír krémlikőr
  • 2 cl Monin triple sec

ITAL ELKÉSZÍTÉSE

Italkészítési technika: rétegezés
Jég: nincs
Dísz: nincs

 

A B52 koktél elkészítése:

  1. Egy shotos poharat vagy kisebb poharat veszünk, amelyben jól láthatóak a rétegek.
  2. Először egy rész kávélikőrt öntünk a pohárba. Fontos, hogy mindig lassan és óvatosan öntsük, hogy ne keveredjen össze a rétegek.
  3. A második réteg a krémlikőr. Ennek az öntése is fontos, hogy lassú és óvatos legyen, használjunk bárkanalat, amivel a pohár szélén óvatosan „belehúzzuk” az italt, hogy ne keveredjenek a rétegek.
  4. A harmadik réteg pedig a Triple sec. Ez is lassú és óvatos öntéssel kerüljön a pohárba.

Mivel az italok sűrűsége és alkoholtartalma eltérő, így a rétegek nem keverednek össze könnyen. Ha ügyesen készítjük el, gyönyörű rétegeket kapunk, ami az ital egyedi megjelenését adja. Ne felejtsük, hogy az óvatosság és türelem fontos a rétegezett koktélok elkészítésénél!

 

Extra tipp:

Ha meggyújtod a vendégednek, légy nagyon elővigyázatos! Triple sec-ek közül a Cointreau [koántró] könnyebben meggyullad, mint a legtöbb, alacsonyabb alkoholtartalommal rendelkező vetélytársa.

Feles
Short
Közepes

Szeretnél ennél többet tudni a koktélokról?

A Bestmixer iskola Mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz az italokról! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Aperol Spritz

Könnyed, frissítő, enyhén kesernyés ízű, igazi nyári ital, a társasági összejövetelek sztárja.

Gin & tonic

Enyhe, frissítő és különlegesen sokrétű ízvilága miatt mindenki kedvence lehet.

Mojito

Könnyed, citrusos és mentás ízvilága miatt tökéletes frissítő lehet mindenki számára.

Gin Fizz

Frissítő és citrusos isteni nyári ital.

Zombie

Markáns és gazdag ízvilág, a feltűnő italokat kedvelők számára ajánljuk.

Mai Tai

Egyedi és összetett ízek, a tiki kultúra kedvelőinek.

te vajon el tudnád készíteni?

Szeretnéd megtudni hogy milyen ügyes mixer lennél? Még a profikon is kifog ez a kérdéssor. Mérd le koktél ismeretedet velünk.

Töltsd ki a 7 kérdésből álló tesztünket, hogy kiderítsd!