A mixer + barista + manager tanfolyam ára 307.000 Ft helyett CSAK 194.000 Ft.
Mi teszi a Bármixer és a Barista Oktatást kiemelkedővé?
Gyakorlatra fókuszálunk
Tudjuk, hogy a gyakorlati tapasztalat a legfontosabb az italok világában. Tanfolyamunk során a fő hangsúly a gyakorlati oktatáson van, ahol trendi italokat és modern technikákat sajátíthatsz el. Tapasztalt oktatóink, akik maguk is bajnok bármixerek, segítenek fejleszteni a képességeidet, és átadják a szakma minden titkát.
Professzionális környezet
Az oktatásért a megfelelő környezet elengedhetetlen. Oktatótermünk modern és jól felszerelt, minden adott ahhoz, hogy professzionális módon tanulhass világszínvonalú csúcstechnológiás kávégépeken.
Kiemelkedő munkahelyek és kereset
A bármixer szakma rendkívül keresett és dinamikusan fejlődő terület. A képzésünk után számos izgalmas karrierlehetőség nyílik meg előtted és páratlan élményeket élhetsz át. Nálunk sikeres vizsga után olyan külföldi munkalehetőséget ajánlunk, ahol 750-1.200.000 Ft-ot is kereshetsz havonta.
Minőség az egyik védjegyünk
A kávé varázslatos íze és illata elengedhetetlen az élményben. Ezért arra törekszünk, hogy a legmagasabb minőségű kávét és a legmodernebb készítési technikákat tanítsuk. Oktatóink tapasztalt szakemberek, akiknek a célja, hogy átadják a kávékészítés művészetét és a tökéletes kávéélményt.
Személyre szabott oktatás
Kisebb csoportokban zajlik az oktatás, így maximális figyelmet és támogatást kaphatsz az oktatóktól. Az oktatás interaktív és gyakorlati tapasztalaton alapul, hogy a lehető legjobban kihasználd a tanulási folyamatot. A gyakorlati órákon nem csak a képességeidet, de a kreativitásodat is fejlesztheted.
Az oktatásunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki elsajátíthassa a kávés italok és a koktélok készítésének szinte valamennyi titkát, a technikáktól kezdve a koktélreceptek kidolgozásáig, így aztán bőven lesz alkalmad a fantáziádra is hagyatkozni, és saját, egyedi italokat alkotni!
Rövid és intenzív képzés
Tudjuk, hogy az időd értékes, ezért terveztük meg a tanfolyamunkat 12 hetes időtartammal. Az intenzív képzés során gyorsan megszerzed a szükséges ismereteket és készségeket, hogy felkészült bármixer és barista lehess. Így rövid idő alatt elindulhatsz a sikeres karriered útján.
Van-e lehetőség részletfizetésre?
A tanfolyam díjából 20.000 Ft-ot kell befizetni a beiratkozáskor, a fennmaradó összeget pedig akár négy részletben is tudod rendezni a tanfolyam végéig.
Kétnyelvű tanúsítvány
A sikeresen elvégzett tanfolyamról, egy a Best-Mixer Kft. által kiállított, magyar-angol nyelvű tanúsítványt kapsz, így aztán a világ legtávolabbi pontjain is büszkén dolgozhatsz majd bármixerként, baristaként akár vezető beosztásban is.
Ha valóban az a célod, hogy a lehető legtöbbet keress, és mindezt egy olyan szakmában, ami szenvedélyed is lesz egyben, akkor ne habozz tovább, és válassz minket!
Jelentkezz MOST!
Mixertanfolyamunk tematikája általánosságban:
Nem fogunk hazudni, nálunk bizony tanulni kell! Ehhez azonban minden segítséget megkapsz, trendi eszközökkel, prémium kategóriás italokkal dolgozol majd, sokat tapasztalt oktatóktól tanulhatsz. Minden irodánk, úgy van kialakítva, mintha egy valódi bár lenne, így ezt is megtapasztalod már a mixer tanfolyam során. Lépésről lépésre megtanulod, hogyan készülnek az alapszeszek, a likőrök, a borok, a sörök és a minőségi, prémium alkoholok egyaránt. Ezután fejest ugrunk a koktélok világába. Mixer tanfolyamunkon NEMCSAK a 80'as évekbeli trendeknek megfelelő alap IBA standrad szerinti koktélokat készítjük el, hanem bizony a képzeletedet is segítségül kell hívnod, ugyanis „signature” azaz saját koktélokat kell készítened, legalább kilencet, az alap koktélok mellett.
Nagyon fontos, hogy a mi mixer tanfolyamunkon nemcsak 1-1 koktélt készít egy alkalommal a csoport összesen, - nem úgy, hogy egy dolgozik, a többi meg nézheti - hanem minden diák egyesével elkészíti az összes koktélt!
Megtanuljuk az eszközök használatát, vendégekkel való profi bánásmódot, hogyan tartsuk tisztán a munkaterületünket, és hogy miért is fontos mindez. Tudjuk, hogy sok információt szeretnénk nektek átadni rövid idő alatt, ezért a tanfolyam elején az elméleti oktatás keveredik a gyakorlati oktatással, hogy tudjunk koccintani is egyet az újonnan megszerzett tudásra!
Mindez egy kicsit részletesebben:
Az első alkalom:
-
Megbeszéljük mik az elvárások egy bartenderrel szemben, miért fontos a higiénia,
-
tippek, kit keres a munkaadó, barfelszolgálás szabályaival ismerkedhedsz
-
italajánlás szempontjait vesszük sorra, vendégtípusokat
-
utána nézünk egy kicsit a bártörténetnek
-
végül néhány koktél elkészítése gyakorlatban és elfogyasztása, nehogy elaludjunk az órán:) (B52,Cosmopolitan,)
A második alkalom:
-
átbeszéljük és berendezzük a saját bárunkat (a bár berendezései, felszerelései, eszközök)
-
Beleássuk magunkat az isteni nedük világába (“Bor, sör, pálinka, most ne gondoljunk a másnapra…”)
-
Folytatjuk az előz órán elkezdett koktélkészítés fortélyait szintén gyakorlatban (Mai Tai, Pina Colada, Gin Fizz, Margarita)
A harmadik alkalom:
-
Befejezzük az elméleti részt a tanfolyamon, mindent átbeszélve újra, ha esetleg kérdésed kételyed maradt, mindenképpen tisztázzuk.
-
Szintén gyakorlati résszel folytatjuk, nem okoz már problémát megcsinalni számodra néhány IBA standard koktélt (Daiquiri, Zombie, Long Island Ice Tea, Singapoore Sling)
A negyedik alkalom:
-
Mostanra már tisztában vagy az elmeleti résszel, egyáltalán nem bánod, ha vissza is kérdezzük.. ;)
-
Folytatjuk az IBA standard koktélok elkészítését, közben már a díszítésre is külön odafigyelve, megtanuljuk a szervírozás fortélyait, akár a bárpulthoz, akár egy asztalhoz. (Mojito, Sex on the Beach, Old Fashioned, Bloody Mary)
Az ötödik alkalom:
-
Gyakorlati tapasztalataidra alapozva innentől kezdve, már nemcsak a koktélokra figyelünk oda, hanem a vendéggel való kommunikációra is, ami az alapja az egész munkánknak és emellett az ital prezentációjára. Hidd el, nagyon sok múlik ezen! J (Cuba libre, Caipirinha, Negroni)
A hatodik alkalom:
-
Befejezzük az IBA standard szerinti koktélok listáját, mostanra már elkészítettél kb. 20 koktélt (csoport létszámtól függően) és láthattál, megkóstolhattál kb. 100 másikat, így kellő tapasztalattal indulunk neki az általad kitalált signature koktéloknak a következő órán (Espresso Martini, Bellini, Dry Martini)
-
Bevezetünk a külföldi bárok és óceánjáró hajók koktéljainak speciális világába is!
A hetedik alkalom:
-
Már kellő tapasztalattal belekezdünk a saját koktélok elkeszítésébe, kiélheted vágyaid, akár előre kigondolt ízvilágok párosítását próbálhatsz ki, akár egy az adott pillanatban megszületett isteni sugallatot. Egyszer régen a Pina Colada-t is kitalálta valaki. Legyen a következő IBA standard koktél egy a tieid közül! ;)
-
Megtanítunk egy-két látványos töltéstechnikára is, hogy feldobjuk a repertoárod és szép látványos mozdulatokkal dolgozz (Working-Flair).
A nyolcadik alkalom:
-
Signature koktéljaid mellett megbeszéljük mik azok a Twistek. Természetesen, mind ahogy megszokhattad, nem csak beszélünk róla, hanem csinálunk is párat, amit el is fogyasztasz.
A kilencedik alkalom:
-
Befejezzük a Signature koktélok listájat, mostanra már közel 300 koktélt tud maga mögött a csoport (csoport létszámtól függően), mondhatjuk, hogy lassan készen is álltok a való munkára! :)
-
Gyakoroljuk, átbeszéljük az eddig tanultakat mind elméletben, mind gyakorlatban, elárulunk egy-két tuti tippet a való életből (akár hajós, akár külföldi tapasztalatainkból), hogy mik azok az apróságok, amikkel könnyebbé, stresszmentesebbé, és sokkal jobbá teheted munkádat a bárpulton belül és kívül egyaránt.
A tizedik alkalom:
-
Vizsgára készülés a fő témája az utolsó óránknak. Bárszituációs gyakorlatokat végzünk, standard és Signature koktélok elkeszítését kell bemutatnod, természetesen a megfelelő kommunikációval és az ital prezentációjával. Ne izgulj, mostanra már a kisujjadban lesz az egész, már azon fogsz gondolkozni, hogy mennyire jó volt ez a pár hét és jönnél Haladó mixertanfolyamra is! J Nyugi lesz rá lehetőséged!
A barista tanfolyam tematikája a következő:
Kávé növény
-
Eredete, elterjedése, kávéházak régen és ma
-
Botanikája, termesztése
-
Szüretelése
-
Feldolgozása (nedves, száraz, erjesztett eljárás)
-
Arabica, robusta
-
Jamaican Blue Mountain
-
Kopi luwak
-
Koffeinmentes kávé
A kávé forgalmazása
-
A kávétőzsde
-
Kávé keverékek
Pörkölés
-
A kávéban lévő hatóanyagok
-
Pörkölési módok
-
Fajta eltérések
Kávékészítés (Gyakorlat)
-
őrlés, őrlőgépek
-
Kávékészítés, kávéfőző-gépek (török kávétól a filteres kávéig)
-
Kávé italok készítése (cappuccino, latte, ristretto, melange, machiato…)
-
Alapöntések elsajátítása (öntött és rajzolt alap minták)
-
A kávé felszolgálása
Kávégépek és őrlők (Gyakorlat)
-
A kávégépek és az őrlőgépek beállítása
-
A kávégépek és az őrlőgépek karbantartása, tisztítása
Kávé alapú koktélok, a kávé és az alkohol
-
Espresso Martini
-
Ír kávé
-
Ice Cream Café
-
Hot Shot
Kedvcsináló a Latte Art képzéshez
-
alapöntések elsajátítására (öntött és rajzolt alap minták)
A manager képzések általános tematikája:
1. Munkaszervezés a vendéglátás területein
-
Az üzletek teljes körű vezetése és mindennapi működésének biztosítása
-
Személyzet kiválasztása, irányítása, ellenőrzése és továbbképzése
-
Munkavédelmi oktatás biztosítása
-
Munkavédelmi jogszabályok betartása és betartatása
-
Balesetek nyilvántartása, kivizsgálása
-
Éves munkavédelmi terv készítése
-
Munkavédelmi szemlék rendszeres elvégzése
-
Biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása
-
Az étteremi dolgozók beosztásának elkészítése
-
Az étteremi csapatépítés koordinálása
-
Új csapattagokat tréningezése
2. Szervezés és gazdálkodás
-
Havi és éves üzleti terv elkészítése
-
Felel az étterem költségeinek átfogó tervezéséért és előrejelzéséért
-
Barátságos munka- és éttermi környezet kialakítása
-
Napi értékesítésben való részvétel
-
Kapcsolattartás az üzleti partnerekkel és szakmai körökkel
-
Bérköltségek tervezése és előrejelzése
-
Rendszeres összegző riportok elkészítése
-
Pénzügyi elszámolások, kiadások, bevételek naprakész nyilvántartása
-
Beszerzések kezelése, kapcsolattartás a beszállítókkal
-
Forgalmi adatok kezelése
-
A rendezvények ütemtervének gazdasági és pénzügyi kezelése
-
Előzetes számítások a várható forgalmi adatok tükrében
-
Nyilvántartások vezetése
-
Statisztikák készítése a belső számítógépes programok segítségével
3. Marketing
-
Marketingről általában
-
Piackutatás a vendéglátásban
-
Vendéglátás keresletét befolyásoló tényezők
-
Kínálatfejlesztés
-
Árpolitika
-
Reklám (Üzletben alkalmazott és üzleten kívül alkalmazott reklám)
-
Marketingstratégia
-
Termékpolitika
-
Ösztönzéspolitika
4. Rendezvényszervezés:
-
Rendezvények, étkezések fajtái
-
Koktélparti
-
Borkóstoló
-
Kávészünet
-
Pezsgőztetés
-
Szendvicsparti
-
Állófogadás
-
Ültetett svédasztalos fogadás
-
Kombinált ültetett svédasztalos vendéglátás
-
Grillparti
-
Díszétkezések
-
Francia felszolgálású vendéglátás
-
Quick lunch
-
Buffett – Dinner
-
Rendezvények árajánlatai
-
Rendezvények forgatókönyve
-
Rendezvények eredményességének kimutatása
5. Árképzés
-
Ár fogalma, követelmények
-
Árformák, ártípusok
-
Árképzés a vendéglátásban
-
Árképzés módszerei
-
Árképzés bizonylatai
-
Engedmények
-
Üzleti árrés értékét meghatározó tényezők
-
Bevétel alakulása
-
Bevétel összetételének változása
-
Anyagfelhasználás csökkenésének lehetőségei
-
Árak alakulása
6. Ellenőrzés
-
A vendégek átlagon felüli, szervizének betartatása
-
Munkahelyek, munkaeszközök, gépek rendszeres ellenőrzése
-
HACCP szabályok ismerete és szem előtt tartása
-
Higiéniai ismeretek
-
Készpénzforgalom kezelése, a pénzügyi, gazdálkodási és ellenőrzési feladatok teljes körű végrehajtása, a rábízott javak gondos kezelése és a vele kapcsolatos elszámolások
-
Az egyes részlegek elszámoltatása
-
A műszakvezetők és helyettesek ellenőrzése
7. Eladás, Kommunikáció és panaszok kezelése
-
A szóbeli kommunikáció
-
Szóbeli panaszok
-
Írásbeli panaszok kezelése
-
Panaszok kezelése
-
Marketingkommunikáció
-
Írásbeli kommunikáció
-
Telefonálás szabályai
-
A kommunikáció csatornái
8. Általánosságban a vendéglátásról
-
Általános kávé ismeret
-
Kávépörkölési típusai
-
Különleges babkávék
-
Kávébab variációk
-
Zöldkávé
-
Általános italismeret
-
Alkoholos italok eredete
-
Lepárlás
-
Kevertitalok, koktélok
-
Ital,- koktéllap felépítése
-
Általános éttermi ismeret
-
Nemzetek konyhái
-
Ételkészítési alapismeretek
-
Üzlettípusok
-
Étlap felépítése
Nézd meg, hogyan zajlik a tanfolyam!
Tanfolyamainkat a következő városokban indulnak:
- Budapest
- Békéscsaba
- Debrecen
- Dunaújváros
- Eger
- Győr
- Kaposvár
- Kecskemét
- Miskolc
- Nagykanizsa
- Nyíregyháza
- Pécs
- Salgótarján
- Szeged
- Szekszárd
- Szolnok
- Szombathely
- Székesfehérvár
- Tatabánya
- Veszprém
- Zalaegerszeg
3 hónap
+36 20 612 1000
Hol indul a tanfolyam?
Legnépszerűbb tanfolyamaink