Tanulj és vizsgázz online!
A vendéglátás területén belül az a személy, aki többek között a beszerzéséért, értékesítésért, a rendezvényszervezési feladatokért, illetve a különböző részlegek elszámoltatásáért felel.
A Food and Beverage Managert a kávéházak, éttermek, bárok, szállodák alkalmazzák. Ezek irányítása „vezetése” az Ő feladatkörébe tartozik.
Ezt a képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének nagyobb rálátást kapni a vendéglátás minden területére kiterjedő háttérmunkálatokra, szervezési feladatokra. Ezt a tovább képzési lehetőséget azoknak ajánljuk, akik már a vendéglátásban dolgoznak, és szeretnének még nagyobb karriert befutni szakmájukban.
A képzés eredeti ára: 119.000 Ft
-
A képzés óraszáma: 32 tanóra
-
Képzés ütemezése: 4x45 perc/alkalom
-
A tanfolyam ONLINE is elvégezhető!
Nézd meg, hogyan zajlik a tanfolyam!
1. Munkaszervezés a vendéglátás területein
-
Az üzletek teljes körű vezetése és mindennapi működésének biztosítása
-
Személyzet kiválasztása, irányítása, ellenőrzése és továbbképzése
-
Munkavédelmi oktatás biztosítása
-
Munkavédelmi jogszabályok betartása és betartatása
-
Balesetek nyilvántartása, kivizsgálása
-
Éves munkavédelmi terv készítése
-
Munkavédelmi szemlék rendszeres elvégzése
-
Biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása
-
Az étteremi dolgozók beosztásának elkészítése
-
Az étteremi csapatépítés koordinálása
-
Új csapattagokat tréningezése
2. Szervezés és gazdálkodás
-
Havi és éves üzleti terv elkészítése
-
Felel az étterem költségeinek átfogó tervezéséért és előrejelzéséért
-
Barátságos munka- és éttermi környezet kialakítása
-
Napi értékesítésben való részvétel
-
Kapcsolattartás az üzleti partnerekkel és szakmai körökkel
-
Bérköltségek tervezése és előrejelzése
-
Rendszeres összegző riportok elkészítése
-
Pénzügyi elszámolások, kiadások, bevételek naprakész nyilvántartása
-
Beszerzések kezelése, kapcsolattartás a beszállítókkal
-
Forgalmi adatok kezelése
-
A rendezvények ütemtervének gazdasági és pénzügyi kezelése
-
Előzetes számítások a várható forgalmi adatok tükrében
-
Nyilvántartások vezetése
-
Statisztikák készítése a belső számítógépes programok segítségével
3. Marketing
-
Marketingről általában
-
Piackutatás a vendéglátásban
-
Vendéglátás keresletét befolyásoló tényezők
-
Kínálatfejlesztés
-
Árpolitika
-
Reklám (Üzletben alkalmazott és üzleten kívül alkalmazott reklám)
-
Marketingstratégia
-
Termékpolitika
-
Ösztönzéspolitika
4. Rendezvényszervezés:
-
Rendezvények, étkezések fajtái
-
Koktélparti
-
Borkóstoló
-
Kávészünet
-
Pezsgőztetés
-
Szendvicsparti
-
Állófogadás
-
Ültetett svédasztalos fogadás
-
Kombinált ültetett svédasztalos vendéglátás
-
Grillparti
-
Díszétkezések
-
Francia felszolgálású vendéglátás
-
Quick lunch
-
Buffett – Dinner
-
Rendezvények árajánlatai
-
Rendezvények forgatókönyve
-
Rendezvények eredményességének kimutatása
5. Árképzés
-
Ár fogalma, követelmények
-
Árformák, ártípusok
-
Árképzés a vendéglátásban
-
Árképzés módszerei
-
Árképzés bizonylatai
-
Engedmények
-
Üzleti árrés értékét meghatározó tényezők
-
Bevétel alakulása
-
Bevétel összetételének változása
-
Anyagfelhasználás csökkenésének lehetőségei
-
Árak alakulása
6. Ellenőrzés
-
A vendégek átlagon felüli, szervizének betartatása
-
Munkahelyek, munkaeszközök, gépek rendszeres ellenőrzése
-
HACCP szabályok ismerete és szem előtt tartása
-
Higiéniai ismeretek
-
Készpénzforgalom kezelése, a pénzügyi, gazdálkodási és ellenőrzési feladatok teljes körű végrehajtása, a rábízott javak gondos kezelése és a vele kapcsolatos elszámolások
-
Az egyes részlegek elszámoltatása
-
A műszakvezetők és helyettesek ellenőrzése
7. Eladás, Kommunikáció és panaszok kezelése
-
A szóbeli kommunikáció
-
Szóbeli panaszok
-
Írásbeli panaszok kezelése
-
Panaszok kezelése
-
Marketingkommunikáció
-
Írásbeli kommunikáció
-
Telefonálás szabályai
-
A kommunikáció csatornái
8. Általánosságban a vendéglátásról
-
Általános kávé ismeret
-
Kávépörkölési típusai
-
Különleges babkávék
-
Kávébab variációk
-
Zöldkávé
-
Általános italismeret
-
Alkoholos italok eredete
-
Lepárlás
-
Kevertitalok, koktélok
-
Ital,- koktéllap felépítése
-
Általános éttermi ismeret
-
Nemzetek konyhái
-
Ételkészítési alapismeretek
-
Üzlettípusok
-
Étlap felépítése
Nézd meg, hogyan zajlik a tanfolyam!
Tanfolyamainkat a következő városokban indulnak:
- Budapest
- Békéscsaba
- Debrecen
- Dunaújváros
- Eger
- Győr
- Kaposvár
- Kecskemét
- Miskolc
- Nagykanizsa
- Nyíregyháza
- Pécs
- Salgótarján
- Szeged
- Szekszárd
- Szolnok
- Szombathely
- Székesfehérvár
- Tatabánya
- Veszprém
- Zalaegerszeg
5 hét
+36 20 612 1000
Legnépszerűbb tanfolyamaink
Mit mondanak a végzett hallgatók?
Miklós
Ebbe a városba jártam tanfolyamra: BudapestLegjobb iskola imàdnivaló tanárnō, képzés nagyon színvonalas. Az órák mindig jó hangulatban telnek el. Ha elkezd valaki itt egy tanfolyamot akkor utána mint egy jó méreg elkezd hatni nála és már azon veszi észre magát, hogy már a következō képzést csinálja az iskolában. A hírdetésben mondottakat mind betartják, tényleg azon van az iskola, hogy a diákjaik mind külföldön tudjanak munkát vállalni akár Londonban akár hajón. Sokat köszönhetek az iskolának mivel sok új barátot szereztem itt illetve sikeres vizsgáim után most utazhatok Londonba dolgozni.
Norbi
Ebbe a városba jártam tanfolyamra: BudapestNagyon szerettem idejárni. Kitűnő oktatás és a jó hangulat garantált. Hiányozni fog, ha vége lesz!
Alla
Ebbe a városba jártam tanfolyamra: SzékesfehérvárJó volt veletek megismerkedni. Egy barátságos, kedves környezetben, gyorsan és könnyen tudtam tanulni. Jól éreztem magamat, köszönöm :)
Az összes vélemény