Sikersztorik

Főoldal > Sikersztorik

Máté

Máté

2014 –ben tudtam megvalósíthattam egy gyerekkori álmom, s ennek kapcsán iratkoztam be a Best Mixer által szervezett Barista és Bármixer oktatásokra.

Már az első órákon éreztem, hogy „igen, tényleg ez az, amivel nekem foglalkoznom kell”.

A Bármixer tanfolyam első pillanatától kezdve olthatatlan vágyat érzek magamban azzal kapcsolatban, hogy Bartenderként elkápráztathassam az embereket a jobbnál jobb klasszikus és újgenerációs koktélokkal, a köréjük font legendákkal és az elkészítés higgadt, precíz, s szemet gyönyörködtető módjával, melyet, apró Flair bartending mozdulatokkal tehetek még tökéletesebbé, s szórakoztatóbbá.

Az újgenerációs koktélok révén, a szakma iránti szeretet és tisztelet mezsgyéjén elindulva versenyzésre adtam a fejem, hiszen szeretem a kihívásokat. Egy – egy versenyre való készülés és a döntőben való helytállás igen jó feladat, főleg egy kezdő bartendernek, s mind ezek mellett személyiségformáló hatása is igen kiváló. Az eddig említett ismérvek mellett érdemes megemlíteni, hogy egy – egy versenyre való készülés folytán élheti ki igazán egy bartender a kreativitását, hiszen ahhoz, hogy jó koktélt készíts, nem csak az italok megfelelő ismerete szükséges, hanem kreatívnak, újítónak is kell lenned, hogy elkápráztathasd az embereket, s a zsűrit.

Nagyon örülök, hogy a szakma alapjait Szilágyi Tibortól tanulhattam, s Ő volt az, aki egy szerintem is helyes szemléletet tudott átadni erről a szakmáról, sőt az egész vendéglátásról. Mindazon által, hogy Ő volt a „Mesterem” bármikor fordulhatok hozzá bizalommal szakmai segítségért, legyen az akár versenyfelkészülésben való segítségnyújtás vagy akár italismereti oktatás. Örülök annak, hogy ez a szakma volt a gyerekkori álmom és annak is, hogy ez beteljesedhetett, hiszen így már az oktatáson, s az utána következő workshop-okon, egyéb a szakmához tartozó rendezvényeken és képzéseken nagyon sok értékes embert ismerhettem meg, s nagyon sok értékes tudásra tehettem szert.

Éppen ezért örülök annak is, hogy tanulmányaimat a Best Mixer iskolában folytathattam és folytatom jelenleg is.

Nézd meg tanfolyamainkat is!