Munkaajánlatok

Főoldal > Munkaajánlatok

Folyami hajós munkák

Folyami hajós munkák

A folyami hajók Európa különböző folyóin közlekednek (Rajna, Majna, Duna, Szajna, Rhone).

A hajón kb. 100-200 fő utas van és a személyzet létszáma általában 30-60 fő.

A folyami hajók Európa különböző folyóin közlekednek (Rajna, Majna, Duna, Szajna, Rhone).

A hajón kb. 100-200 fő utas van és a személyzet létszáma általában 30-60 fő.

A vendégek nemzetiségi összetétele hajónként változik, főleg német ajkúak, de vannak olyan hajók, ahol angol nyelven beszélő vendégek vannak, így elsősorban nagyon jó német nyelvtudásra van szükség és szakmai hozzáértésre, de azért van lehetőség jó angol nyelvtudással rendelkező jelentkezőknek is munkát vállalni folyami hajón.

A hajón munkát vállalók teljes ellátást + szállást kapnak, ezért fizetni nem kell, így szinte a teljes fizetést meg lehet spórolni.

A kiutazási költség vagy a munkavállalót, vagy a hajótársaságot terheli, mely általában úti céltól függően 80-100 ezer Ft lehet maximum, mindennel együtt.

A folyami hajós munkavállalásnál természetesen európai, legális, bejelentett munkaviszonyról beszélhetünk. A dolgozók minden esetben biztosítva vannak a cégek által.

A folyami hajós munka különbözik az óceánjáró hajós munkáktól. A személyzet létszámából adódóan a csapatmunka nagyon fontos. További különbség még, hogy sokszor az adott munkakörhöz tartozhatnak olyan “extra munkák”, amelyek közvetlenül nem kapcsolódnak a pozícióhoz, de mivel arra külön személyzet nincs, valakinek el kell végezni (pl.: áru vételezésekor nincs külön személyzet, aki bepakolja az árut a raktárba, azt a személyzet közösen kell, hogy berámolja).
A kis létszám miatt az is előfordul, hogy egy-egy napon, amikor valamely részlegre több munka  hárul, olyankor a másik részleg dolgozói kisegítik őket. 

A szezon általában március közepétől egészen januárig tart a folyók állapotától függően. A munkaidő általában heti 7 nap, napi 10-12 óra hajótársaságtól függően.

Interjúk folyamatosan vannak, így beszállásra a szezon kezdete után is van lehetőség, de az legtöbbször nagyon rövid határidőn belül történik. Az értesítéstől számítva akár 1-2 napon belül utazni kell.

Megpályázható munkakörök

Általános feltétel, hogy minden jelentkezőnek kell beszélni elsősorban a német nyelvet (néhány esetben a nagyon jó angol nyelvtudás is elég lehet) és szakmai hozzáértésre (végzettség és/vagy tapasztalat) is szükség van pozíciótól függően.              

Az alapfizetést borravaló és egyéb juttatások egészítik ki, így a fizetés pozíciótól és hajótársaságtól függően nettó 1400 – 3000 Euró.

Jelentkezz most az állásra!