Zombie koktél recept

A Zombie koktél az 1930-as évekből származik - Íme a tökéletes recept.
A legenda szerint ekkor készítették el először egy másnapossággal küszködő vendég számára, aki pár nap múlva visszatért az étterembe és arról panaszkodott, hogy végig zombinak érezte magát, annyira erős volt a koktél. Még ha a történetet kicsit túlzásnak is érezzük, annyi biztos, hogy vigyázni kell ezzel a koktéllal, mert a kellemes íze miatt hajlamosak vagyunk arról megfeledkezni, hogy mennyire erős.
Zombie összetevői
- 45 ml jamaicai rum
- 45 ml Puerto Rico-i rum
- 30 ml 75%-os Demerara rum
- 15 ml Falernum likőr
- 10 ml grépfrútlé
- 5 ml fahéjszirup
- 1 teáskanál gránátalma szirup
- 25 ml limelé
- 1 csepp Angostura keserű
Pohár: Zombie
Díszítés: Mentalevél
Zombie elkészítése
Öntsünk minden összetevőt egy turmixgépbe és adjunk hozzá még 150g jeget. Ezután magas fokozaton 5 másodpercig turmixoljunk. Az elkészült koktélt öntsük a pohárba és adjunk hozzá jégkockákat.
Zombie szervírozása
A Zombie koktélt a róla elnevezett pohárban szolgáljuk fel. Nincsen sok díszítésre szükségünk, általában egy mentalevelet teszünk a jégkockák tetejére.
A Bestmixer iskola mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz a koktélokról, a felszolgálásról és a hajós életről is! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz! Országos Mixer tanfolyam»