Mimosa

A napfény íze pezsgőspohárba zárva – a Mimosa igazi koktélklasszikus, amely eleganciával és frissességgel tölti meg a brunchokat és az ünnepi összejöveteleket.

AZ ITALRÓL

A ‘Mimosa cocktail’ az egyik legismertebb és legkedveltebb pezsgő alapú ital, amely frissen facsart narancsléből és száraz pezsgőből készül. A Mimosa recept rendkívül egyszerű.

 

Eredete az 1920-as évekre nyúlik vissza, amikor a párizsi Hotel Ritz legendás bártendere, Frank Meier megalkotta ezt az egyszerű, mégis stílusos italt. Nevét a gyönyörű, élénksárga mimóza virágról kapta, amely Dél-Mexikóból, valamint Közép- és Dél-Amerikából származik – színével tökéletesen tükrözi a koktél napfényes, friss megjelenését.

Miért népszerű a Mimosa koktél?

A Mimosa világszerte a brunchok koronázatlan királynője lett, és nem véletlenül! Ez a klasszikus koktél tökéletes harmóniában egyesíti a pezsgő eleganciáját és a narancslé üde gyümölcsösségét.

Kifinomult egyszerűség

Mindössze két összetevő, mégis lenyűgöző végeredmény! A Mimosa bizonyítja, hogy a legegyszerűbb kombinációk is lehetnek nagyon különlegesek.

Frissítő ízélmény

A Mimosa garantáltan felfrissíti a napodat! Citrusos karaktere üdítő hatású a nyári melegben, de ugyanúgy jól esik egy hűvösebb reggelen vagy délutánon is. Savassága, enyhe édessége és a pezsgő buborékai tökéletes egyensúlyt alkotnak.

Elegancia minden alkalomra

A Mimosa koktél tökéletes társasági ital, amely egyaránt megállja a helyét meghitt baráti reggeliken és nagyobb szabású elegáns rendezvényeken. Legyen szó hétvégi brunchról, ünnepi reggeliről, esküvőről vagy bármilyen különleges eseményről, nem hiányozhat az itallapról. 

HOZZÁVALÓK

  • 7,5 cl pezsgő
  • 7,5 cl narancslé

ITAL ELKÉSZÍTÉSE

Italkészítési technika: építés, finom keverés bárkanállal
Jég: nem szükséges (jól behűtött hozzávalókkal készül)
Dísz: narancshéj-spirál vagy vékony narancsszelet

A Mimosa koktél elkészítése

  1. Hűtsd be alaposan a pezsgőt és a narancslevet! (A Mimosa akkor a legfinomabb, ha igazán hideg.)
  2. Egy elegáns pezsgőspohárba először öntsd bele a jól lehűtött narancslevet, majd lassan, óvatosan töltsd fel pezsgővel, hogy megőrizd a buborékokat!
  3. Finoman keverd össze egy bárkanállal, csak annyira, hogy a két összetevő tökéletesen elkeveredjen!
  4. Díszítsd narancshéj-spirállal vagy egy vékony narancsszelettel a pohár szélén!

Extra tipp:

Szeretnéd még különlegesebbé tenni a Mimosa koktélt? Kísérletezz bátran más gyümölcslevekkel is a klasszikus narancslé helyett! A gránátalma, vérnarancs vagy mangó remek alternatíva lehet, míg a grapefruitos változat pikáns, friss karaktert ad az italnak.

 

Tedd még látványosabbá egy szelet eperrel, málnával vagy akár egy rozmaringággal díszítve – így nemcsak ízben, hanem megjelenésben is extra élményt nyújt!

Pezsgős
Medium
Prosecco
Könnyű

Szeretnél ennél többet tudni a koktélokról?

A Bestmixer iskola Mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz az italokról! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

Aperol Spritz

Könnyed, frissítő, enyhén kesernyés ízű, igazi nyári ital, a társasági összejövetelek sztárja.

Gin & tonic

Enyhe, frissítő és különlegesen sokrétű ízvilága miatt mindenki kedvence lehet.

Mojito

Könnyed, citrusos és mentás ízvilága miatt tökéletes frissítő lehet mindenki számára.

Zombie

Markáns és gazdag ízvilág, a feltűnő italokat kedvelők számára ajánljuk.

Gin Fizz

Frissítő és citrusos isteni nyári ital.

Mai Tai

Egyedi és összetett ízek, a tiki kultúra kedvelőinek.

te vajon el tudnád készíteni?

Szeretnéd megtudni hogy milyen ügyes mixer lennél? Még a profikon is kifog ez a kérdéssor. Mérd le koktél ismeretedet velünk.

Töltsd ki a 7 kérdésből álló tesztünket, hogy kiderítsd!