Koktélok

Főoldal > Koktélok

Egy örök olasz klasszikus: Aperol Spritz koktél recept

Egy örök olasz klasszikus: Aperol Spritz koktél recept

Ha Te is keresd a választ a Brain életében elhangzó kérdésre: “Mit adtak nekünk a rómaiak?”, akkor itt egy újabb válasz: az Aperol Spritzet.

Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor az ital Észak-Olaszországból származik. Itt alkották meg a Barbieri fivérek az Aperolt, amely a koktél nélkülözhetetlen összetevője. Olaszországban már az 50-es évektől kezdve népszerű ital volt az Aperol Spritz, világszinten azonban igazán a 2000-es évektől vált közkedveltté. Népszerűségét annak köszönheti, hogy könnyű elkészíteni és egyszerre nagyon ízletes és frissítő is.

Aperol Spritz összetevői

  • 90 ml Prosecco
  • 60 ml Aperol
  • 30 ml szódavíz

Pohár: Vörösboros pohár
Díszítés: Narancs szelet

Aperol Spritz elkészítése

A pohárba tegyünk jeget, majd öntsünk bele minden összetevőt és finoman kavarjuk meg. Figyeljünk arra, hogy a mozdulataink tényleg óvatosak legyenek, hogy minél több szénsav maradjon a poharunkban.

Elkészítési idő: 5 perc.

A Bestmixer iskola mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz a koktélokról és a felszolgálásról is! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz! Országos Mixer tanfolyam»

Aperol Spritz szervírozása

Az Aperol Spritz szervírozása során használjunk egy nagy vörösboros poharat, a díszítéshez pedig egy szelet narancskarikát. Ha pedig tényleg egy igazi olasz Aperol Spritz elkészítése a cél, akkor dörzsöljük be a pohár száját egy kis narancshéjjal.

Variációk

  • Venetian Spritz
  • White Spritz
  • Aperol Betty
  • Rib Tickler

Szükséged van néhány pohárra, eszközre vagy szirupra? Nézz szét a SzirupGuru.hu webáruházban, ahol kiváló áron rendelhetsz báreszközöket és szirupokat!

Nézd meg tanfolyamainkat is!