Koktélok

Főoldal > Koktélok

Egy örök olasz klasszikus: Aperol Spritz koktél recept

Egy örök olasz klasszikus: Aperol Spritz koktél recept

Ha Te is keresd a választ a Brain életében elhangzó kérdésre: “Mit adtak nekünk a rómaiak?”, akkor itt egy újabb válasz: az Aperol Spritzet.

Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor az ital Észak-Olaszországból származik. Itt alkották meg a Barbieri fivérek az Aperolt, amely a koktél nélkülözhetetlen összetevője. Olaszországban már az 50-es évektől kezdve népszerű ital volt az Aperol Spritz, világszinten azonban igazán a 2000-es évektől vált közkedveltté. Népszerűségét annak köszönheti, hogy könnyű elkészíteni és egyszerre nagyon ízletes és frissítő is.

Aperol Spritz összetevői

  • 90 ml Prosecco
  • 60 ml Aperol
  • 30 ml szódavíz

Pohár: Vörösboros pohár
Díszítés: Narancs szelet

Aperol Spritz elkészítése

A pohárba tegyünk jeget, majd öntsünk bele minden összetevőt és finoman kavarjuk meg. Figyeljünk arra, hogy a mozdulataink tényleg óvatosak legyenek, hogy minél több szénsav maradjon a poharunkban.

Elkészítési idő: 5 perc.

Aperol Spritz szervírozása

Az Aperol Spritz szervírozása során használjunk egy nagy vörösboros poharat, a díszítéshez pedig egy szelet narancskarikát. Ha pedig tényleg egy igazi olasz Aperol Spritz elkészítése a cél, akkor dörzsöljük be a pohár száját egy kis narancshéjjal.

Variációk

  • Venetian Spritz
  • White Spritz
  • Aperol Betty
  • Rib Tickler

Nézd meg tanfolyamainkat is!