Koktélok

Főoldal > Koktélok

Egy elegáns női ital, nőnap alkalmából! Íme a White Lady receptje

Egy elegáns női ital, nőnap alkalmából! Íme a White Lady receptje

Az első március 8-hoz köthető esemény 1857-ben történt amikor az emberibb munkafeltételeket és magasabb bérezést követelő textilipari női dolgozók tüntettek New York utcáin.

Egy kis történelem

A nemzetközi nőnapot egészen pontosan 1917-óta a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napjaként minden év március 8-an ünnepeljük világszerte.
Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott amikor az országos nőszervező bizottság röplapokat osztogatott. Ezt követően különböző időpontokban tartották az eseményt, de igazából 1948-tól más országok mintájára március 8-a lett a hivatalos nőnap.

A white lady koktél

A rendszerváltást követően Magyarországon is elvesztette eredeti, munkásmozgalmi hangulatát, helyette virágajándékozási ünneppé alakult át.
Mai nőnapi italunk a White Lady koktél eredeti receptúrája még 1919-ből származik Harry MacEhlone-tól a ki előszőr a Ciro’s Clubban, Londonban mutatta be az italt.

Ugyan akkor a Savoy Hotel American Bar koktélkönyvében az italt Harry Craddocknak delegálják, mely 1930-ban jelent meg.
Jo Gilmore a Savoy Hotel head bartendere Stan Laurel és Oliver Hardy kedvenc italaként emlékszik vissza a White Lady-re, mely azóta is előkelő helyen szerepel a legkeresettebb klasszikus koktélok körében.

Az italt több nagy író is említi egy-egy novellájában csak úgy, mint John Le Carré, Dorothy Sayers és maga Ernset Hamingway is.

Szeretnél ennél többet tudni a koktélokról? A Bestmixer iskola Mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz az italokról! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz! Országos Mixer tanfolyam»

WHITE LADY RECEPTJE

  • 50 ml QVT Gin
  • 25 ml Monin Triple Sec
  • 25 ml friss citromlé
  • 15 ml Aqua faba

ELKÉSZÍTÉSE

Az ital összetevőit előhűtött shakerbe tesszük melyet kockajéggel alaposan összerázunk. Ezt követően előhűtött coupe pohárba szűrjük az italt és citrom héjjal, és esetleg bitter csöppökkel díszítjük.

Nézd meg tanfolyamainkat is!