Koktélok

Főoldal > Koktélok

Boulevardier koktél recept - az ital, amit meg kell kóstolnod

Boulevardier koktél recept - az ital, amit meg kell kóstolnod

Sokak nagy kedvence az olasz gróf italának klasszikus twistje a Boulvardier, mely elvileg Erskine Gwynne amerikai iró variációja az eredeti Negronira.
Nagyon hasonló az ital, de mégis kicsit más..

...ahogy Paul Clark fogalmaz a Serious East Food blogjában

Egyszerű helyettesítés volna?? Aligha!

A Campari és az édes vörös vermut összejátéka megmarad mégis a rozs whiskey teljesen megváltoztatja az ital történetét... ahol a Negroni éles és karcsú ott a Boulvardier gazdag és pikáns.

A két ital elkészítésében nagyon kis különbség van ám a végeredmény mégis teljesen más.
Egyes verziókban bourbon whiskeyt alkalmaznak a gin helyettesítésére, egy amerikai rozs whiskey-vel azonban az italunkat még érdekesebbé, még fűszeresebbé tehetjük.

BOULVARDIER RECEPTJE

  • 30 ml Amerikai rozs whiskey
  • 30 ml Campari
  • 30 ml édes, vörös vermut
Szeretnél ennél többet tudni a koktélokról? A Bestmixer iskola Mixer tanfolyamán mindent megtanulhatsz az italokról! A tanfolyam során elkészített koktélokat el is fogyaszthatod. Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz! Országos Mixer tanfolyam»

ELKÉSZÍTÉSE

Az ital összetevőit egy előhűtött keverőpohárba öntjük, majd kockajég hozzáadásával, elegánsan kikeverjük.

(Ilyen és ehhez hasonló, úgynevezett gentelmen drink típusú italoknál nem csak hűteni fogja az italokat a jéggel való keverés, de lágyítani is.)

Ezután az italunkat előhűtött koktélospohárba, vagy jegelt old fashioned pohárba töltjük, és végül narancshéjjal díszítjük.

Nézd meg tanfolyamainkat is!