Koktélok

Főoldal > Koktélok

A klasszikus Piña Colada koktél recept és ahogy mi szeretjük (+1 tuti recept)

A klasszikus Piña Colada koktél recept és ahogy mi szeretjük (+1 tuti recept)

Tíz emberből 7 szinte biztos, hogy fejből tudja a Piña Colada koktél összetevőit, még akkor is ha, sosem szürcsölte egy bárpultnak támaszkodva. 

A Piña Colada egy igazi klasszikus trópusi koktél, amelyben a rum, a kókusz és az ananász ízei keverednek tökéletes harmóniában. Igazi klasszikus már-már történelmi múlttal, 1978-ban Puerto Rico-ban az ország italának választották.

Piña Colada összetevői

  • 50 ml fehérrum
  • 100 ml ananászlé
  • 25 ml kókuszkrém
  • 25 ml tejszín

Pohár: Highball
Díszítés: Ananász szelet és ananász levél

Piña Colada elkészítése

Hűtsünk le egy highball poharat. Ezután az összes összetevőt rakjuk egy shakerbe jéggel együtt és rázzuk erősen 20-30 másodpercig. Töltsük fel a poharat törtjéggel és óvatosan öntsük a koktélt a pohárba.

Elkészítési idő: 5 perc

Piña Colada szervírozása

A Piña Colada koktél leggyakrabban highball pohárban kerül felszolgálásra. Díszítésnek használjunk egy ananász szeletet és ananász levelet.

Milyen is az a Highball pohár?

A High ball és a Collins poharak nagyon hasonlóak, az egyetlen különbség az űrtartalmukban van. Míg a High ball 1,8-3, a Collins 4-4,5 decis. Alakjuk azonban megegyezik, mindkét pohárfajta magas és keskeny.  Ennek köszönhetően tovább megőrzik a koktélok hőmérsékletét, vagyis tovább marad bennük hideg az ital, és a szénsav is lassabban távozik.

High ball poharakat olyan koktélok készítéséhez használunk, amelyekhez viszonylag sok alkoholmentes komponenst adagolunk, vagy sok jeget. Ilyen például a gin tonic vagy a Bloody Mary.

Ha ilyen poharakban készítjük el a kedvenc long drinkünket, az eredmény garantáltan nem okoz csalódást.

Szükséged van néhány pohárra, eszközre vagy szirupra? Nézz szét a SzirupGuru.hu webáruházban, ahol kiváló áron rendelhetsz báreszközöket és szirupokat!

Nézd meg tanfolyamainkat is!