Blog

Főoldal > Blog

Szüksége van egy bármixernek nyelvtudásra?

Szüksége van egy bármixernek nyelvtudásra?

Manapság nagyon népszerű szakmának számít a bármixer szakma. Mennyire szükséges hozzá manapság a nyelvtudás? Cikkünkből kiderül!

Sok fiatal választja a mixer tanfolyamot, egyrészt mert trendi a pult mögött dolgozni, másrészt isteni, gyönyörű koktélokat lehet készíteni, harmadrészt meg egy felettébb „szórakoztató” szakmáról beszélünk. Igen ám, de egy igazán jó mixer tudása nem csupán a szakmai ismeretekben rejlik!

Szeretnéd tudni, hogyan lehet belőled is minden téren a legjobb bármixer?

Először is, végezz el egy mixer tanfolyamot!

Nos, sokan mondják, hogy egy mixer tanfolyam felesleges, nem tanulod meg azokat a dolgokat, amiket az életben, egy valódi bárban tudni kell. Miért is nem? Ha egy kiváló mixer iskolát választasz, akkor igenis felkészült leszel, tudni fogod, melyik koktélt hogyan kell szakszerűen elkészíteni, tudni fogod, hogyan kell kezelned a különböző vendégtípusokat, tudni fogod, hogyan legyél kreatív, és ismerni fogod az összes alapanyagot, italt és eszközt, amivel dolgoznod kell.

Tehát, ezeket a dolgokat nem kell megmutatnia senkinek a munkahelyeden, örülni fognak neki, hogy már tudod az alapokat és ezzel nem kell foglalkozniuk. Szóval hidd el, egyáltalán nem felesleges, ez az első és legfontosabb lépés, ha bárban szeretnél dolgozni.  Akik már ott dolgoznak, ők ugyanígy kezdték, és a sok tapasztalat és gyakorlat tette őket igazi mesterré.

Mi kell még, hogy jó bármixer legyél?

A másik, ami fontos, hogy legyen jó kommunikációs képességed és persze a jó emberismeret sem árt! A pult mögött Te leszel a főszereplő, nem lehetsz visszahúzódó, nem tudsz a háttérben maradni. Te leszel az, akihez a vendégek szólnak, és neked kell alkalmazkodni hozzájuk. Legyél olyan, amit Te is elvárnál, ha bemész valahova, ha így teszel, a vendégek meghálálják!

Szükséges a nyelvtudás?

Hát az a sokat emlegetett angol nyelvtudás! Van egy szuper szakmád, fiatal vagy, lelkes, jól elbeszélgetsz másokkal, dolgozni szeretnél, és nem beszélsz angolul? Nézz csak utána, honnan is indult a bartender szakma, kik a világhírű bartenderek, milyen versenyek vannak és hol, és nem utolsó sorban, azt se felejtsd el, hogy a különböző koktélnevek is leggyakrabban angol szavakból állnak!

A bárszakma nemcsak arról szól, hogy el tudj készíteni pl. egy Singapour Sling-et, vagy egy Bloody Mary-t! – Apropó, hallottam már angolul nem beszélő mixert, aki még a koktélok neveit sem tudja kiejteni, ez azért elég gáz, nem? – Meg kell tanulnod a pult mögötti társalgást angolul is! Képes vagy rá? Az nagyon szuper, akkor Te már el is tudod adni magad egy interjún!

Ha mégsem érzed 100 %-nak, vagy netán egyáltalán nem megy az angol, akkor se csüggedj! Válassz a mixer tanfolyam mellé egy szakmai angol tanfolyamot is! Ne aggódj, nem kell hónapokig tanulnod, néhány alkalom csupán, és magabiztosan adod majd el a koktélokat a külföldi vendégeknek! A Bestmixer iskolában a mixer tanulók egy speciálisan kialakított 20 órás angol tanfolyamon azt tanítjuk meg, amit tudnia kell a bárpultban állva, hogy gond nélkül helyt álljanak ebben a szakmában akár itthon, akár külföldön.

A célunk olyan bartender szakemberek felkészítése, akikkel teljes mértékben erősíthetjük a hazai bárszakma közösségét!

Téged melyik tanfolyam érdekel?

Nézd meg tanfolyamainkat is!