Blog

Főoldal > Blog

Szüksége van egy baristának nyelvtudásra?

Szüksége van egy baristának nyelvtudásra?

Hát igen, ez egy olyan téma, amit kevesen szeretnek meglovagolni, de mégis muszáj lenne!

A vendéglátásban dolgozók között, még mindig jókora létszámban találunk olyanokat, akik nem beszélnek semmilyen idegen nyelven. Sőt, nemhogy nem beszélnek, még az alapvető, néhány mondatot is képtelek megfogalmazni, ha egy idegen ajkú vendéget kell kiszolgálniuk. Igen, sajnos ez van, tapasztalatból beszélek, de természetesen tisztelet a kivételnek!

Miért kell egy baristának beszélnie legalább egy idegen nyelvet?

A válasz egészen egyszerű, azért mert kis országunkban nemcsak magyar vendégekkel találkozhatsz a munkahelyeden! Aztán tegyük hozzá azt is, ha netán külföldön is szerencsét próbálnál, akkor meg aztán végképp elveszel.

Sokszor hallom, hogy hát tanultam angolul még az általános, vagy középiskolában, de olyan rossz az oktatás, rossz volt a tanár, stb. Hát persze! Ébresztő, azért a nyelvtanuláshoz Te is kellesz! Rossz volt a suli, rossz volt a tanár, de tanultál? Foglalkoztál vele? Kerestél megoldást? Nem. Azért vagy most bajban.

Sokszor csak akkor jut el az ember arra pontja, hogy bánja, hogy nem tanult meg egy idegen nyelvet, amikor szembesül vele, hogy egy-egy bizonyos pozíciót megpályázva, nyelvtudás hiányában visszautasítják. Vagy a munkahelyén, amikor idegen nyelven beszélő vendéget kell kiszolgálnia, rádöbben, hogy nem boldogul. És lássuk be, ez manapság már rettenetesen kínos! Mindenkinek haladnia kell előre, és már szinte minden vendéglátásban dolgozónak szüksége van angol/német nyelvtudásra.

Kíméld meg magad attól a kellemetlen szituációtól, hogy esetleg szólnod kell egy kollégádnak, mert nem tudsz válaszolni egy vendégnek, ez nagyon ciki lenne!

Hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket...

Az, hogy elvégzel egy barista tanfolyamot, abban segít Neked, hogy el tudj indulni a szakmában. Meglesznek az alapok, tudsz jelentkezni egy kávézóba. Aztán az interjú során kiderül, hogy azon a helyen, ahova jelentkezel, megfordulnak külföldi vendégek is, gondolkozz rajta, menni fog? Őket is teljes mértékben, ugyanúgy ki tudod majd szolgálni? Ugyanúgy tudsz majd nekik ajánlani? Ugyanúgy tudsz majd velük „sztorizgatni”? Vagy válaszolni bármilyen kérdésükre?

Ha igen a válaszod, akkor Te leszel a tökéletes jelölt! Ha pedig most elgondolkoztál, és nem vagy biztos a dolgodban, akkor se ijedj meg! A Bestmixer iskola barista tanfolyamán nemcsak a szakmai tudnivalókat tanulod meg, hanem lehetőséged van, kifejezetten a vendéglátáshoz szükséges szaknyelv megtanulására is.

Szeretnénk, ha az iskolánkból olyan barista szakemberek kerülnének ki, akiknek nem lesz probléma egy külföldi vendéggel való kommunikáció sem! Nem kell többszáz órás nyelvtanfolyamon részt venni. A barista tanfolyam mellé válassz szakmai angol tanfolyamot, ahol megtanítunk neked mindent, amire a munkahelyeden szükséged lesz!

Téged melyik tanfolyam érdekel?

Nézd meg tanfolyamainkat is!