MIÉRT ŐRÜLT JÓ VÁLASZTÁS A MIXER+BARISTA KOMBINÁLT KÉPZÉS?

Olvasd el bejegyzésünket és dönts okosan :- )

Kombinált tanfolyamok esetén mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért lenne jó különböző alap szakmák párosítása? Hiszen ahogy ezen cikkünk címében is a mixer a koktélokkal foglalkozik, a barista pedig a kávékkal.

Kombinált tanfolyamok esetén mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért lenne jó különböző alap szakmák párosítása? Hiszen ahogy ezen cikkünk címében is a mixer a koktélokkal foglalkozik, a barista pedig a kávékkal.

Szerinted ez pusztán reklámfogás, vagy éppen csak egy jó ár-érték arányú tanfolyam ajánlat? Bebizonyítom Neked, hogy igazán egyik sem, hiszen az, hogy ezt a cikket olvasod, az is azért van, mert Téged is mindkettő érdekel! 🙂

Nézzük először a Mixer tanfolyamot

Bizonyára Te is szereted a finom italokat, koktélokat, és azt is szeretnéd végre tudni, hogy hogyan kell elkészíteni őket. A mixer tanfolyam összesen 12 alkalom, ebből 3 alkalom az elmélet, az összes többi kizárólag gyakorlati képzést takar! Az összes koktélt, amit tanítunk Neked megkevered, sőt meg is ihatod!

Hogy ezt miért hangsúlyozom?

Mert tudnod kell, hogy nem vetünk be semmi olyan jellegű trükköt, ami költséghatékonyság szempontjából negatív lenne a tanulókra nézve. Ha pl. más elkészítette előtted a koktélt, és Te láttad hogyan kell, legyintünk és azt mondjuk, oké, mehetünk tovább, hiszen láttátok hogyan készül. Nem spórolunk sem az eszközökön, sem az alapanyagokon!

A Best Mixer Iskolában megtanulhatod a professzionális szintű kiszolgálást, hogy minden helyzetben megálld a helyed! Nézd meg a Mixer képzésünket »

Tehát a mixer képzésen ténylegesen megtanulsz koktélokat készíteni, megtanulod a receptúrákat, megismerheted és kézbe veheted, illetve kipróbálod az összes létező eszközt, az alap és segédanyagokat, a pohárfajtákat. Tanulsz a különböző italcsaládokról, és azok felhasználási módjairól. Italtöltési technikákról, hiszen nem mindegy ám, hogy melyik koktélt rázod, melyiket kevered.

A Barista tanfolyam

A Barista tanfolyam egy viszonylag rövid képzés, de annál tartalmasabb. Összesen 6 alkalom, ebből egyetlen az elméleti óra, a többi pedig gyakorlat. Tehát a mixerekhez hasonlatosan a baristák is elkészítik egyesével az összes kávéitalt, amit a tanfolyam alatt tanulnak. Megtudod milyen kávétípusok vannak, megismered a pörkölési technikákat, a kávégépek, őrlők típusait, beállításukat, készítesz espressot, capuccinot, lattét, stb. Imádni fogod!

Oké, de miért válasszam a kombinált képzést?

A mixer is a pult mögött dolgozik, és a barista is. Az egyik elkészíti a koktélt, a másik a kávét. Miért ne lehetnél Te kettő az egyben, egy Ász a pult mögött. Ugyanolyan aprólékos munkafolyamatot igényel mindkettő, mindkettőnél az a cél, hogy az elkészült ital a legfinomabb, a legkívánatosabb és a legszebb legyen. A munka lényegében ugyanaz, hiszen vendégeket szolgálsz ki a pultnál.

Bevágódhatsz az önéletrajzoddal a leendő munkaadódnál, sok helyen szeretik, ha többfunkciós vagy, több mindenhez értesz, és azt jól is csinálod! Ha elkezded a vendéglátás egyik szakmáját megtanulni, jobb ha meg sem állsz, tanuld meg mindet! Sosem tudhatod merre sodor az élet, de azt Te sem fogod kétségbe vonni, amit most írok: bárok és kávézók mindenhol vannak és mindig mindenhol lesznek, bárhova mész a Világban! Sőt, nincs olyan bár, ahol ne lennének kávéitalok is a kínálatban!

Még egy apró információ a képzésekről!

A Bestmixer iskola képzéseinél az alap koncepció, hogy egy héten legalább két alkalommal legyen oktatás.
Egy alkalom 4×45 percet tartalmaz. Az órák időpontjait nem találjuk ki előre, éppen azért, hogy mindenki aki beiratkozott a képzésre, be is tudjon járni. Megpróbáljuk közösen megbeszélni a csoporttal, hogy melyik lenne a két legideálisabb nap számukra, és milyen napszakban, ennek ismeretében a többség dönt, hisz demokrácia van.

A mi célunk is, ahogy be tudj járni az órákra! Hogy miért? Azért, mert nem az az elsődleges szempontunk, hogy embereket gyűjtsünk magunk köré. Kellenek a használható tudással rendelkező szakemberek.

Nézd meg a Barista tanfolyamot is! Oké, nézzük »

Tanfolyam után munka?

Azért tanítunk meg, hogy elhelyezkedj, vagy általunk, vagy saját erődből, és ez csak úgy megy, ha bejársz, és megtanulod! Partnereink számára is képzünk Téged, ami azt jelenti, hogy ha nem látogatod az órákat, nem tanulsz, nem tudsz levizsgázni, akkor nincs kit elküldenünk a pozíciókra! Ugyanaz az érdekünk, remélem meggyőztelek!

Sok sikert és várunk a Bestmixer iskolában!

Nézd meg tanfolyamainkat is!

Szeretnél értesülni a legújabb cikkekről?

Havonta rengeteg új bloggal készülünk neked, amiben fontos tanácsokat és érdekességeket találhatsz. Légy tagja a Bestmixer blog körnek!

Add meg az email címedet, és mi rendszeresen értesítünk róla!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A matcha latte receptje matcha tea port, vizet és tejet tartalmaz.

Matcha latte, az élénk zöld energiabomba

Szerencsére ma már a barista növényi tejek is szép számmal sorakoznak a boltok polcain.

Barista tej: a habos és krémes kávéitalok titkos fegyvere

A matcha tea por hatásai közé tartozik, hogy növeli a koncentrációt.

A matcha tea hatása a szervezetre: antioxidánsok bevetésen!

TUDD MEG MIT NYÚJT NEKED A BESTMIXER ISKOLA!

A speciality kávézókban isteni speciality kávék kóstolhatók.

Speciality kávézók világa: miért olyan különleges?

A kávékóstolás vagy cupping egy mérhető, számszerűsíthető és széles körben használt módszer a kávéminták elemzésére.

Cupping útmutató: mindent a profi kávékóstolásról

×
×

Cart