Blog

Főoldal > Blog

Mi szükséges egy mixer tanfolyamhoz?

Mi szükséges egy mixer tanfolyamhoz?

Ok, a cím alapján azt gondolod, hogy most arról fogok írni, hogy mi kell a jelentkezéshez. Neeeem!

A jelentkezéshez csak Te kellesz! Én azt szeretném megosztani Veled, hogy ha elmész egy mixer tanfolyamra, mit kell hogy láss, mivel kell dolgoznod, hogyan és milyen körülmények között kell tanulnod.

Nézzükmeg, mi ez az 5 pont!

1. Látod a bárpultot?

Akkor ez már jó kezdet, jó helyen vagy, hiszen ez az oktatási helyszín legfontosabb berendezése! Most mosolyogsz? Hallottam már olyan mixer tanfolyamról, ahol iskolai padokon keverték a koktélokat, igazán nem lehet túl kényelmes, egy asztalon keverni, tudod, ezért is magasabb a bárpult kialakítása.

2. Italválaszték

Egy teljes mixer tanfolyamhoz, (ahol kb. 10-12 fő az átlag létszám) kb. 100-150 féle ital kell, hogy legyen a pultban. Számold csak össze, hogy mennyi italt kell megismernie, és elkészíteni egy leendő bartendernek! Egy 10 fős csoportnál, egy oktatási alkalommal, 30-40 koktélt készítetek el. És ez csak egy oktatási nap, a mixer tanfolyam pedig normál esetben minimum 10 alkalom. Egy mixer tanfolyamon tehát egy csoport 300-400 koktélt is megkever! Ez azért nagy mennyiség, szóval kell hozzá jó nagy italkészlet!

3. Gyümölcsök, zöldségek, fűszerek

Na, nem azt mondom, hogy a pult úgy nézzen ki, mint egy zöldséges stand, de ezek fontos alkotórészei a koktéloknak, nem hiányozhatnak egy-egy oktatásnál sem. Az oktató mindig az adott órára készíti elő, az aznapra szükséges gyümölcs, zöldség hozzávalókat, úgyhogy nem hiányozhat semmi. Nem minden helyettesíthető, ha nincs meg a megfelelő alapanyag, akkor az már nem lesz ugyanaz a koktél.

4. Eszközök

Különböző típusú shakerek, szűrők, prések, bárkanalak, kések, csipesz, jéglapát, kiöntődugók, mércék, stb. nem sorolom, a mixer tanfolyamon minden eszköz nevét megtanulod majd. Szóval kell jó néhány, és nemcsak egy személyre, hanem egy csoportra készülve! Nem jó, ha állandóan arra kell várnod, hogy mikor szabadul fel az adott eszköz, amivel neked is dolgoznod kellene.

5. Tankönyv

Fontos része az oktatásnak, legyen részletes, legyen benne sok színes képanyag! Amellett, hogy a tankönyv anyagából fogsz vizsgázni, óráról órára elő kell venned, hiszen ebben megtalálod az italok fotóit is, jó dolog, mert az elkészítésnél össze tudod majd hasonlítani a Tieddel!

A Bestmixer iskola mixer tanfolyamán mindenhol ilyen, a fent felsoroltak szerinti oktatási helyszínen tanulhatsz! Gyere el hozzánk, győződj meg róla Te is és jelentkezz! Nézd meg képzéseinket »

Nézd meg tanfolyamainkat is!