KÜLÖNLEGESSÉGEK A BESTMIXER PULTJÁBÓL – BORLI ÉS SÖRLI

Kevesen tudják, hogy milyen finom italokat lehet készíteni a sörből. Igaz önmagában is teljességgel fogyasztható. Mint a whiskyrajongók, úgy a sör rajongói is jobb szeretik magában fogyasztani a hőn áhított italukat, ám ez nem jelenti azt, hogy keverve nem lehet eladható ízvilágot varázsolni a jó minőségű sörből. 

Kevesen tudják, hogy milyen finom italokat lehet készíteni a sörből. Igaz önmagában is teljességgel fogyasztható. Mint a whiskyrajongók, úgy a sör rajongói is jobb szeretik magában fogyasztani a hőn áhított italukat, ám ez nem jelenti azt, hogy keverve nem lehet eladható ízvilágot varázsolni a jó minőségű sörből. 

Általában a fiatalok körében népszerű ez a fajta kevert ital. Ám, ha egy kicsit visszatekintünk a múltba, rájöhetünk, hogy az ízesített sörök nem is olyan új keletű dolgok, hisz Hammurápi, az egyiptomiak és még a kelták is ízesítették a söreiket, datolyával, mézzel és sok más a természetben előforduló gyümölcsökkel, fűszerekkel. 

A mixer tanfolyamon megtanulhatod a sörkoktélok elkészítését, milyen ízvilág illik hozzá, hogyan kell „tálalni” és akár a saját „Sörli”-det is kitalálhatod, elkészítheted és hidd el, a barátaid is imádni fogják! J

A „Borli” a Best Mixer Iskola, vezető oktatóinak a kreációja. Egy új kategória a koktélok világában. Léteznek égetett szesz alapú, és a Magyar pálinka felhasználásával készített koktélok, mi viszont az ivó szokásokat szem előtt tartva fejlesztettük ki, mixer tanfolyamunk résztvevői számára a „Borli”-t.

A bárokban, már elengedhetetlen a fröccs értékesítése. A legkelendőbb főleg a rosé és a fehér fröccsök. Ezt alapul véve és ügyelve a trendekre, szokásokra alkottuk meg ezt a koktél fajtát, melyet még a borokat önmagában nem fogyasztók is rendelnek. Közkedvelt ital a nyári időszakban.

Fontos a minőségi bor kiválasztása, általában fehér vagy rosé. Használjunk a bor fajtáját ismerve egy vagy több fajta friss gyümölcsöt mely kiegészíti a bor frissességét. SOHA ne shake & strain, azaz rázással készítsük el a Borlit, hanem keverőpohárban.

Tartsuk szem előtt a „balance-t” az édes és savanyú íz világ kialakításánál. Lehetőleg dupla szűréssel töltsük ki az italt. Díszítése legyen szolid, visszafogott. Érdekesnek hangzik, igaz? Ha sok itt az idegen „báros” kifejezés, és nem vagy biztos benne, hogy ez alapján Te is rögtön el tudod készíteni, jelentkezz mixer tanfolyamra, és mi megtanítjuk Neked!

Nézd meg tanfolyamainkat is!

Szeretnél értesülni a legújabb cikkekről?

Havonta rengeteg új bloggal készülünk neked, amiben fontos tanácsokat és érdekességeket találhatsz. Légy tagja a Bestmixer blog körnek!

Add meg az email címedet, és mi rendszeresen értesítünk róla!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A speciality kávézókban isteni speciality kávék kóstolhatók.

Speciality kávézók világa: miért olyan különleges?

A caffe affogato története már a 16. századra nyúlik vissza, de csak az utóbbi években lett népszerű.

Affogato, a sokoldalú kávédesszert nyári napokra

A matcha latte receptje matcha tea port, vizet és tejet tartalmaz.

Matcha latte, az élénk zöld energiabomba

A matcha tea por hatásai közé tartozik, hogy növeli a koncentrációt.

A matcha tea hatása a szervezetre: antioxidánsok bevetésen!

A kávéfőzés szabályaihoz hozzátartozik, hogy mindig minőségi kávébabot használjunk.

Kávéfőzés barista szemmel: így készíts otthon tökéletes feketét!

Szerencsére ma már a barista növényi tejek is szép számmal sorakoznak a boltok polcain.

Barista tej: a habos és krémes kávéitalok titkos fegyvere

×
×

Cart