7 VENDÉGTÍPUS – RÁJUK ISMERSZ? (2. RÉSZ)

Vajon miért választják egyre többen a Bestmixer iskola képzéseit?

Folytatjuk sorozatunkat a vendégtípusokról.

Te vajon találkoztál már valamelyikkel?

Igényes

Őt onnan ismerjük fel, hogy mindig a minőségi italok/ételek közül kezd válogatni, mert megengedheti magának, hogy mindenből a legjobbat és legdrágábbat válassza. Igazi ínyenc, értékeli a finomat és a jót, és hangot is ad pozitív véleményének. Az ilyen vendégnek könnyen lehet ajánlani.

Gyerekkorú (14 éves korig)

Ők cukik, de neked nem mindig! Hangosak, néha szemtelenek, neveletlenek, vagy egyszerűen csak túlpörögnek a helyzettől, de Te maradj higgadt és mindig a gyerekvendéget szolgáld ki előbb, hogy ne veszítsék el a türelmüket, ők ugyanis egy percet sem szeretnek várakozni. Ne feledkezz meg a korának megfelelő ülőalkalmasságról (etetőszék, magasító szék, magasító párna), evőeszközről, játékokról, stb.

Fiatalkorú (14 és 18 között)

Ha a családjával érkezik, viszonylag csendes, nemtörődöm, tudomásul veszi hogy a ott kell lennie. Nem sok vizet zavar, max. a telefonját nyomkodja.  Ha azonban barátokkal érkezik, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz olyan nagy a csend körülöttük. Lazán, de határozottan szolgáld ki őket. Törvények szerint nem szolgálhatjuk ki szeszes itallal! Amerikai törvények szerint 21 éves korig nem adhatunk alkoholt.

Idős, nyugdíjas vendégek (60 év felettiek)

Nyugalmat és türelmet igényelnek. Rendelési szokásaik igazodik az egészségügyi állapotukhoz és a pénztárcájukhoz. Sok esetben, nem feltétlenül haladnak a korral, sok minden lehet ismeretlen és új számára, ezért ha el kell magyarázni valamit, legyünk nagyon udvariasak és türelmesek.

Fogyatékkal élő vendégek

Figyelj rájuk, ne pedig bámuld! Ne érezzék, hogy mások. Tapintat, figyelmesség, előzékenység, segítőkészség, türelem szükséges hozzájuk. Lehetőség szerint próbálj meg alkalmazkodni az igényeikhez.

Ittas vendég

Nehéz, sőt néha kellemetlen szituációba tudsz kerülni az ilyen vendéggel. Nyugodtan, lassan, érthetően kell velük beszélni. Kiszolgálásukat, nem csak a szakmai etika, hanem a törvények is tiltják. Probléma esetén híjuk a felettesünket, vagy a biztonsági szolgálatot.

Külföldi vendég

Udvarias, körültekintő magatartás tanúsíts. Lehetőleg az anyanyelvén, vagy közvetítő nyelven beszélj vele. Fontos, hogy az általad nyújtott magatartás és környezetünk hangulata kedvező benyomást keltsen, hiszen egy országot képviselsz.

Nos, most hogy már ismerjük azt, hogyan kell viselkednünk a vendégeinkkel, ismerjük milyen típusú vendégünk van, azt is tudnunk kell, hogy hogyan kezeljük a panaszaikat, mert lesznek!

Szóval, milyen egy jó bármixer?

  • Hallgasd végig a vendéget anélkül, hogy félbeszakítanád és tanúsíts teljes figyelmet
  • Ne magyarázkodj
  • Tanúsíts megértést a vendég érzései iránt
  • Tegyél fel kérdéseket, hogy biztos legyél abban, hogy teljesen megértetted a problémát
  • Tudd meg pontosan, hogy mit szeretne a vendég
  • Körültekintően, óvatosan magyarázd el, hogy mit tehetsz, és mit nem tehetsz meg a vendégekért
  • Azonnal intézkedj, akkor is, ha csak annyit tehetsz, hogy informálod a felettesed a problémáról
  • Kövesd nyomon és győződj meg róla, hogy a vendég elégedett-e
  • Előzd meg a vendég igényeit

Ha ezeket a hasznos információkat és tudnivalókat szem előtt tartod, Te leszel a legjobb a pult mögött, a „Mindenki kedvence”!

Sok sikert!

A Best Mixer Iskolában megtanulhatod a professzionális szintű kiszolgálást, hogy minden helyzetben megálld a helyed! Nézd meg képzéseinket »

Nézd meg tanfolyamainkat is!

Szeretnél értesülni a legújabb cikkekről?

Havonta rengeteg új bloggal készülünk neked, amiben fontos tanácsokat és érdekességeket találhatsz. Légy tagja a Bestmixer blog körnek!

Add meg az email címedet, és mi rendszeresen értesítünk róla!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A caffe affogato története már a 16. századra nyúlik vissza, de csak az utóbbi években lett népszerű.

Affogato, a sokoldalú kávédesszert nyári napokra

TUDD MEG MIT NYÚJT NEKED A BESTMIXER ISKOLA!

A matcha tea por hatásai közé tartozik, hogy növeli a koncentrációt.

A matcha tea hatása a szervezetre: antioxidánsok bevetésen!

Szerencsére ma már a barista növényi tejek is szép számmal sorakoznak a boltok polcain.

Barista tej: a habos és krémes kávéitalok titkos fegyvere

A kávékóstolás vagy cupping egy mérhető, számszerűsíthető és széles körben használt módszer a kávéminták elemzésére.

Cupping útmutató: mindent a profi kávékóstolásról

A kávéfőzés szabályaihoz hozzátartozik, hogy mindig minőségi kávébabot használjunk.

Kávéfőzés barista szemmel: így készíts otthon tökéletes feketét!

×
×

Cart