5 DOLOG, AMIRE FIGYELJ A VENDÉGLÁTÓ ISKOLA KIVÁLASZTÁSÁNÁL!

Kombinált tanfolyamok esetén mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért lenne jó különböző alap szakmák párosítása? Hiszen ahogy ezen cikkünk címében is a mixer a koktélokkal foglalkozik, a barista pedig a kávékkal.

Gondolkodsz azon, hogy szakmát szerezz, esetleg külföldön is kipróbáld magad? Megvan már, hogy milyen szakmát szeretnél? Hogyan szeretnéd megtanulni? Mi alapján válassz iskolát?

Többek között ezekre, és még nagyon sok kérdésre ad választ újabb blogbejegyzésünk! Olvass tovább!

Mi leszel, ha nagy leszel?

Melyik szakma érdekel? Olyan szakmát kell választanod, ami keresett és biztos megélhetést nyújt majd a jövőben! Ismerős helyzet, igaz? A szüleid, rokonaid, tanáraid ehhez hasonló kérdéseket tesznek fel, amikor pályaválasztás előtt állsz. Muszáj valamit választanod! Nehéz kérdés, gondolod magadban, hiszen fiatal vagy, telis tele álmokkal, sikerekre vágysz, és nem utolsó sorban sok-sok pénzre.

Aztán jön a második felvonás, a középiskolai évek befejeztével. Most mi lesz velem? Ez a szakma nem is tetszik! Nem tudok elhelyezkedni, nincs rá kereslet. Nem vettek fel a főiskolára, egyetemre, amúgy sem érdekelt annyira.

Nem tudod mihez kezdj, de valamit csinálnod kell, és egyre frusztráltabb vagy… Kell egy másik szakma… Egy igazán jó szakma, amit Te is szeretsz, amit Te választasz, nem mások tanácsolnak. És elkezdesz keresni, szűkíted a kört; melyik állna a legközelebb hozzád, hosszú távon tervezhetsz-e vele?

Meghozod a döntést, legyen a vendéglátás területe, tulajdonképpen nem tűnik nehéznek, enni, inni mindig fognak, biztos lesz állásom. Szuper, megtaláltam!
De hogyan tovább? Távol állnak tőled az ilyenfajta ismeretek, hiszen teljesen mást tanultál. Keresned kell egy iskolát, olyan iskolát, ahol megtanulhatod gyorsan a szakmát.

Mixer tanfolyam
Tanuld meg nálunk a legújabb trendeket modern környezetben! Itt találod a tanfolyamokat »

Melyik szakmát válaszd?

Tulajdonképpen a vendéglátással nem lehet mellényúlni. A legtöbb felnőttképző iskola, ami ezzel a területtel foglalkozik, a Mixer, a Pincér és a Barista szakmákat tanítja, és ezek különböző továbbképzéseit is megtalálhatod.

Ha szeretsz sokat mászkálni, nem vagy az az ücsörgős típus, simulékony a természeted, és szereted a protokolláris munkavégzést és az elegáns munkakörnyezetet, válaszd a pincér szakmát, talpalásból nem lesz hiány.

Ha nem akarsz sokat menni, vicces vagy, mosolygós, szeretsz a központban lenni, szereted a társaságot, meggyőző vagy és laza, akkor maradj a pult mögött, legyél mixer!

Ha pedig egy kissé szentimentális vagy, úgy értem a lelked mélyéig hatol amit csinálsz, megszállottja tudsz lenni a dolgoknak, szereted az aprólékosságot, precíz vagy, és fontos számodra a minőségi munkavégzés, akkor válaszd a barista szakmát, tökéletes lesz számodra!

Szuper kedvezményekkel jelentkezhetsz! Nézd meg képzéseinket »

Erre az 5 dologra figyelj a választásnál!

Kiválasztod a számodra szimpatikus képzést, most már csak a hol a kérdés? Melyik iskolát válaszd? Nagyon figyelj a következő 5 dologra!

1. Hol helyezkedik el az iskola?

Elsőként nagyon fontos hogy az iskola hol helyezkedik el. Legyen egy központi helyen, a belvárosban, amit könnyen meg tudsz közelíteni. Pályaudvar, vonat, busz, Budapest esetében villamos, metró, troli. Igen, itt azt is megemlíteném, hogy figyelj arra is, hogy minden nagyvárosban megtalálható legyen az iskola, hogy biztosítani tudja-e képzéseit a vidéken élők számára is. Ezek a dolgok mindenkinek fontosak, hiszen mi emberek, kényelmesek vagyunk. Ami belvárosban van, ott mindig zajlik az élet, még az is megeshet, hogy egy jó óra után, az összeszokott csoporttársakkal beültök valahova!

A Best Mixer Iskolát országszerte több mint 18 városban megtalálod. Nézd meg képzéseinket »

2. Élethű és modern az oktatási környezet?

Mekkora a hely, mi van benne, megtalálható-e az oktatáshoz szükséges összes eszköz, trendi-e, és tényleg működik-e?! Hívd fel, menj el, nézd meg, bármelyik városban lévő irodájukat! Valóban van iroda/iskola, vagy csak egy valamilyen bérlemény, ahol megfelelő létszám mellett majd elindítanak egy szakmai oktatást, hozott eszközökkel, iskolapadokon! Tehát, az iskola helyszíne tényleg az iskoláé legyen, nézd meg, van-e élet, vannak-e futó tanfolyamok, az ügyfélfogadás mindennapos-e, nemcsak egyetlen napon lehet odamenni, hanem bármikor, amikor Neked jó!

3. Kik fognak tanítani Téged?

Az iskolában dolgozók, akik a segítségedre vannak mindenben! És ezt szó szerint értsd! Már a telefonhíváskor el tudod dönteni, hogy tetszik-e vagy sem. Kedvesek-e Veled? Minden kérdésedre tökéletesen válaszolnak? Soha nem mondják, hogy „azt nem tudom megmondani” vagy hogy majd visszahívnak, ha pontosat tudnak. A személyes beszélgetés még fontosabb. Soha ne menj el úgy egy helyszínről, hogy kérdések maradtak benned, amit nem válaszoltak meg, hogy nem mutatták meg az oktatási termet, hogy nem kukkantasz be egy éppen folyó oktatásba.

4. Mióta működik az iskola?

Negyedik jó tanácsom, hogy mindig nézd meg, mióta működik az iskola. Sokan indítottak az utóbbi években mixer, pincér, barista tanfolyamokat. Én azt gondolom, hogy kell, hogy többéves múlttal rendelkezzen az intézmény, ha hiteles szeretne lenni a jelentkezők szemében. És itt nem egy-két éves működésre gondolok! Nézd meg a weboldalt, olvasd el a végzett hallgatók véleményeit, mert ez segíteni fog a döntésben.

Nézd meg, hogy nálunk hogyan tanulnak a Hallgatók! Irány a galéria! »

5. Mennyibe kerül a tanfolyam?

Igen, erről is kell beszélni. Ma már sok iskola foglalkozik ilyen jellegű képzésekkel. Az árak valamennyi iskolánál különbözőek. Nem nagyon, de természetes, hogy vannak olcsóbb, és vannak drágább ajánlatok. Kényes kérdés, hiszen egy felnőttképzésnél bizony a zsebedbe kell nyúlnod, ha rövid idő alatt szeretnél a kezedben tartani egy szakmai végzettséget igazoló bizonyítványt. De hidd el megéri, hiszen a saját elképzelésed, vágyad, álmod szeretnéd elérni vele, ez a kulcsa a jövődnek, annak hogy legyen munkád, és legyen kereseted – jó kereseted!

Jó szakmát tanulni a legjobb befektetés, nem fogod megbánni! Nem mindig a legolcsóbb a legjobb, figyelj oda, hiszen Te a legjobbat szeretnéd magadnak, nem a legolcsóbbat!

És egy plusz ráadás

vannak iskolák, akik nemcsak oktatással foglalkoznak, hanem olyan szakmákat ad a végzett diákjai kezébe, amivel saját partnerein keresztül, el is tudja helyezni őket. Akár belföldi, akár külföldi munkaajánlatokkal kecsegtetnek, mindig győződj meg róla, hogy valóban tud-e munkát biztosítani, vannak-e külföldi partnerei, vagy csak a csábítás eszközeként használja fel a munkalehetőség biztosítását. Kérd el munkaközvetítői engedélyük számát, hogy megbizonyosodj róla!

Jó keresgélést, várunk mi is a Bestmixer iskolában!

 

Nézd meg tanfolyamainkat is!

Szeretnél értesülni a legújabb cikkekről?

Havonta rengeteg új bloggal készülünk neked, amiben fontos tanácsokat és érdekességeket találhatsz. Légy tagja a Bestmixer blog körnek!

Add meg az email címedet, és mi rendszeresen értesítünk róla!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A matcha tea por hatásai közé tartozik, hogy növeli a koncentrációt.

A matcha tea hatása a szervezetre: antioxidánsok bevetésen!

A caffe affogato története már a 16. századra nyúlik vissza, de csak az utóbbi években lett népszerű.

Affogato, a sokoldalú kávédesszert nyári napokra

A kávéfőzés szabályaihoz hozzátartozik, hogy mindig minőségi kávébabot használjunk.

Kávéfőzés barista szemmel: így készíts otthon tökéletes feketét!

Szerencsére ma már a barista növényi tejek is szép számmal sorakoznak a boltok polcain.

Barista tej: a habos és krémes kávéitalok titkos fegyvere

TUDD MEG MIT NYÚJT NEKED A BESTMIXER ISKOLA!

A matcha latte receptje matcha tea port, vizet és tejet tartalmaz.

Matcha latte, az élénk zöld energiabomba

×
×

Cart